DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministre vizītē Jelgavā uzsver tiesnešu lomu hibrīdapdraudējuma apstākļos 

Publicitātes foto

Ceturtdien, 29.februārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere reģionālajā vizītē Jelgavā apmeklēja Zemgales apgabaltiesu, Zemgales rajona tiesu un Jelgavas cietumu. Vizītes laikā tieslietu ministre tiesnešiem īpaši uzsvēra tiesu darba nozīmīgumu valsts drošības nodrošināšanā hibrīdapdraudējuma apstākļos.  

Reģionālā vizītes laikā tieslietu ministre tikās ar tiesnešiem un tiesu darbiniekiem un apsprieda dažādus jautājumus, tostarp valsts drošības stiprināšanu. 

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere norāda: “Šobrīd mēs dzīvojam sarežģītos apstākļos, kad nelegāla migrantu pārvadāšana, spiegošana vai valsts noslēpuma izpaušana nav vienīgie valsts un sabiedrības drošības apdraudējumi, ar kuriem saskaras Rīgā vai Krievijas un Baltkrievijas pierobežā. Jāapzinās, ka agresorvalstis Krievija un Baltkrievija šobrīd velta ievērojamus resursus, lai mērķtiecīgi vairotu agresivitāti Latvijas sabiedrībā, tostarp reģionos. Tas notiek gan internetā vidē, gan veicot dažādus hibrīdapdraudējumus, lai šķeltu sabiedrību un izraisītu etniskos konfliktus. Tiesām reģionos šobrīd ir būtiska loma, lai ne tikai lokāli apturētu agresijas izplatību, bet arī sargātu mūsu valsts drošību.” 

Vizītes noslēgumā tieslietu ministre apmeklēja Jelgavas cietumu, kur iepazinās ar ieslodzīto dzīves apstākļiem un resocializācijas procesa organizāciju. Inese Lībiņa-Egnere arī sveica Jelgavas cietuma šaha komandu, kas 2023.gadā veiksmīgi startēja starptautiskā ieslodzījuma vietu šaha čempionātā "Šahs brīvībai" ("Chess for Freedom"). 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI