DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
1
10
1
10

Stājas spēkā notiesājošs spriedums un cietumsods policijas darbiniekam par kukuļa izspiešanu no autovadītāja  

Senāta Krimināllietu departaments 29.februārī atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru bijušais policijas darbinieks atzīts par vainīgu kukuļa izspiešanā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz 4 gadiem un 6 mēnešiem, probācijas uzraudzību uz 1 gadu un 6 mēnešiem, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus Valsts policijā uz 5 gadiem, kā arī konfiscējot viņam piederošo transportlīdzekli. Senāta lēmums nav pārsūdzams. 

Apsūdzībā norādīts, ka dienesta pienākumu izpildes gaitā policijas inspektoram radās aizdomas par kāda šofera vadīšanas spējām. Pēc transportlīdzekļa apturēšanas un vadītāja pārbaudes ar alkometru tika noskaidrots, ka šofera izelpā konstatētā alkohola koncentrācija nepārsniedz maksimāli pieļaujamo. Zinot, ka nav pieļauts administratīvais pārkāpums, policists par administratīvā pārkāpuma protokola nesastādīšanu pieprasīja samaksāt 200 euro. Prasīto naudas summu apsūdzētais saņēma. 

Senāts atzina, ka apelācijas instances tiesa pamatoti nav konstatējusi apsūdzētā atbildību mīkstinošu apstākli – savas vainas atzīšanu un izdarītā nožēlošanu. Kontatējot, ka apsūdzētais pirmās instances tiesā, būdams informēts par apzināti nepatiesas liecības sniegšanas sekām, sniedzis apzināti nepatiesas liecības, noliedzot gan viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apstākļus, gan juridisko kvalifikāciju, apelācijas instances tiesa šo apstākli atzina par viņa atbildību pastiprinošu apstākli. 

Secinot, ka apelācijas instances tiesa lietā iegūtos pierādījumus izvērtējusi atbilstoši Kriminālprocesa likuma prasībām, Senāts atstāja negrozītu apelācijas instances tiesas spriedumu. 

Senāta lēmums. Lieta Nr. SKK-9/2024 (11860002120) 

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI