DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Izmaiņas Valsts meža dienesta nolikumā

Ministru kabinets ir pieņēmis grozījumus 2013. gada 30. jūlija noteikumos Nr. 449 “Valsts meža dienesta nolikums”, kas stājas spēkā 2024. gada 29. februārī.

Šajos noteikumos ir reglamentēta Valsts meža dienesta amatpersonu izdoto administratīvo aktu, faktiskās rīcības un lēmumu administratīvo pārkāpumu lietās apstrīdēšana un pārsūdzēšanas kārtība, ietverot šādas normas:

"12. Dienesta amatpersonu izdotos administratīvos aktus un faktisko rīcību privātpersona var apstrīdēt, iesniedzot attiecīgu iesniegumu ģenerāldirektoram, bet ģenerāldirektora pieņemtos lēmumus par apstrīdētajiem dienesta amatpersonu izdotajiem administratīvajiem aktiem un faktisko rīcību var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

12.1 Lēmumus administratīvo pārkāpumu lietā var pārsūdzēt saskaņā ar Administratīvās atbildības likumu. Dienesta amatpersonu pieņemtos lēmumus administratīvo pārkāpumu lietā var pārsūdzēt ģenerāldirektoram, bet ģenerāldirektora pieņemtos lēmumus - pārsūdzēt tiesā."

Tas nozīmē, ka jebkurš privātpersonai izdots Valsts meža dienesta lēmums turpmāk tiks pārskatīts iestādes ietvaros vienu reizi, vēršoties ar lēmuma pārsūdzību pie ģenerāldirektora.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža apsaimniekošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI