DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Austrumu slimnīca turpina uzņemt smagi cietušos ukraiņu kareivjus

Publicitātes attēls

Neilgi pirms skumjas gadadienas – diviem gadiem kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā – Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) jau 11. reizi uzņemti ar labdarības projekta M-Help.com organizēto palīdzības autobusu atgādātie Ukrainas karā smagi cietušie kareivji. Šoreiz tālo ceļu līdz Latvijai mēroja 11 ievainotie, tostarp viens kareivis, kurš bijis gūstā un ticis spīdzināts.

Jau vienpadsmito reizi ar labdarības projekta M-Help.com organizēto palīdzības autobusu uz Austrumu slimnīcas Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīniku (NMPUK) atgādāti Krievijas karā pret Ukrainu smagi cietušie ukraiņu karavīri – šoreiz cietušie atgādāti laikā, kad 24.februārī aprit divi gadi, kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

“Esam apņēmības pilni turpināt palīdzības sniegšanu Ukrainas cietušajiem tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, sniedzot savu ieguldījumu cīņā pret ļaunumu un tādējādi stiprinot un sargājot demokrātiju arī Latvijā. Mēs sakām lielu paldies gan tiem, kas organizē šo palīdzību,  gan mūsu ārstiem, aprūpes personālam un citiem darbiniekiem par nesavtīgo darbu, ārstējot karā cietušos,” uzsver Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Tālo ceļu līdz Latvijas lielākajai slimnīcai šoreiz mērojuši kopskaitā 11 karā cietušie. Visiem pacientiem veikts vispusīgs veselības stāvokļa skrīnings – dažādi laboratoriskie izmeklējumi, pārbaudot arī multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

Pacientus Austrumu slimnīcā sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda – dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no NMPUK, Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas, Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļas un Rehabilitācijas klīnikas.

Lai novērstu kropļojošo kara ievainojumu sekas, Austrumu slimnīcas Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļas ārsti trīs pacientus konsultēs ambulatori, turpinot uzraudzīt viņu veselības stāvokli pēc sarežģītām ķirurģiskām un mikroķirurģiskām operācijām. Plānots, ka gūstā bijušais pacients saņems mērķētu psiholoģisku palīdzību Sociālās integrācijas valsts aģentūrā, bet septiņi pacienti tiks pārvesti tālākai ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru “Vaivari”.

Ukrainas karā cietušo pacientu atvešana uz Austrumu slimnīcu tiek īstenota, pateicoties privātai iniciatīvai – labdarības projekta M-Help.com dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka rīcībai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI