DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

No 23. februāra Vidzemes Augstskolā norisināsies Koksnes tehnoloģiju hakatons

Publicitātes attēls

Lai veicinātu inovācijas koksnes pārstrādē un pievienotas vērtības produktu ražošanā, kā arī tehnoloģiju izmantošanā, šīs nedēļas nogalē, 23.–25. februārī, Valmierā norisināsies Vidzemes Augstskolas (ViA) un Vidzemes plānošanas reģiona organizētais Koksnes tehnoloģiju hakatons.

Hakatonā piedalīsies vairāk nekā 80 dalībnieki: koka ēku būvniecības un kokrūpniecības nozares speciālisti, studenti, uzņēmumi, to komandas, augstskolas un to komanda, kā arī citi interesenti, kas teju 20 mentoru vadībā, veidojot komandas, radīs inovatīvus risinājumus šādās tēmās/izaicinājumos:

  • Digitalizācija koka un apritīgu ēku būvniecībā
  • Atkārtoti izmantojamas un transformējamas skatuves
  • Transformējami koka interjeri
  • Atvērtais izaicinājums

Pasākums pulcēs dalībniekus un ekspertus no Latvijas un ārvalstīm.

ViA studiju programmas “Ilgtspējīga ēku būvniecība” (Jaunā Būvniecības skola) direktore p.i. Marija Katrīna Dambe:

“Hakatons ir iespēja paskatīties uz būvniecības procesiem plašākā tvērumā. Vai risinājumi, kas izstrādāti vienam projektam var tikt piemēroti arī citiem? Kā izveidot jaunus produktus, kas noderīgi dažādiem būvniecības procesa dalībniekiem? Un, protams, kā veicināt produktu ar augstu pievienoto vērtību jaunradi. Intensīvais 48 stundu formāts neļauj ieslīgt sīkumos, bet attīsta ideju ģenerēšanas un komandas izveides prasmes, kas noder veiksmīgai uzņēmējdarbībai.”

“Kokapstrāde ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem Vidzemes tautsaimniecības sektoriem. Lai veicinātu uzņēmumos augstāku produktivitāti un klimatneitralitāti, nepieciešami moderni, inovatīvi un ilgtspējīgi risinājumi. Tādi pasākumi, kā hakatoni, rada labvēlīgu vidi šādu risinājumu kopradīšanai. Uzņēmēji sniedz nozares zināšanas un stratēģisko redzējumu, savukārt studenti sniedz jaunu ieskatu un tehnoloģisko asumu. Lai kopīgi strādātu pie kokrūpniecības nozares attīstības veicināšanas, aicinām uzņēmējus, studentus un nozares pārstāvjus piedalīties koksnes tehnoloģiju hakatonā jau šī gada februārī Vidzemes Augstskolā,” pauž Ieva Kreile, Vidzemes plānošanas reģiona vecākā eksperte.

Vairāk informācijas par pasākumu var lasīt https://hakatons.vidzeme.lv, kā arī sekot Vidzemes Augstskolas un Vidzemes Plānošanas reģiona Facebook u.c. sociālo mediju kontos.

Koksnes tehnoloģiju hakatons norisināsies Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes uzņēmējdarbības centra projektā “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā”, ko līdzfinansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus, kā arī ar Erasmus+ jaukta tipa intensīvās programmas (no angļu val.: Blended Intensive Program) atbalstu.

PROGRAMMA
Tērbatas iela 10, Valmiera

23. februāris
18.30 Hakatona atklāšana
Izaicinājumu prezentācija un dalīšanās komandās
21.30 Komandu darba sākums

24. februāris
9.00 Pirmais kontrolpunkts, prototipēšanas darbnīca
13.30 Mentoru pastaiga

25. februāris
9.00  Otrais kontrolpunkts
11.30 Mentoru pastaiga
14.00 Piča prezentāciju gatavošana
16.00 Ideju prezentēšana un žūrijas balsojums

18.00 Noslēguma ceremonija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI