DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Biznesa augstskolā Turība prezentēs jauno grāmatu “Apdrošināšanas līgums”

20. februārī Biznesa augstskolā Turība norisināsies seminārs par apdrošināšanas tiesību aktualitātēm un izaicinājumiem 2024. gadā, pēc kura plkst. 15.45 sekos Dr. iur., sertificētas mediatores un Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes pasniedzējas Danas Rones monogrāfijas "Apdrošināšanas līgums" prezentācija.

Grāmata “Apdrošināšanas līgums” balstīta uz Danas Rones promociju darbu, un to veido vairākas nodaļas, kurās tiek apskatītas tādas tēmas kā apdrošināšanas līgumu jēdzieni, subjekti un sastāvdaļas, normatīvie akti, kas regulē apdrošināšanas līgumu, apdrošināšanas speciālie tiesību principi, apdrošināšanas līguma izbeigšana, sankcijas un citi aktuāli temati.

Grāmatas autore un Biznesa augstskolas Turība pasniedzēja Dana Rone vēsta: “Grāmata kopā ar Tiesu namu aģentūru tika izdota pagājušā gada nogalē, bet tagad piedzīvos savus atklāšanas svētkus. Lai arī Latvijā ir vairākas grāmatas par apdrošināšanas tiesībām, šī ir pirmā, kas izdota pēc tam, kad stājās spēkā jaunais likums. Šī grāmata būs noderīga gan studentiem, lai apgūtu apdrošināšanas tiesības un ar tām saistītos jēdzienus un principus, gan arī apdrošināšanas tiesību praktiķiem un jebkuram citam šīs tēmas izzinātājam.”

Pirms grāmatas prezentācijas norisināsies seminārs par apdrošināšanas nozares izaicinājumiem 2024. gadā, kurā dalībnieki tiks informēti par tādām tēmām kā apdrošināšanas tiesību principi, ekonomiskās sistēmas un ilgtspējas ietekme uz apdrošināšanu, Latvijas Apdrošināšanas asociācijas Ombuda darbības statistika, Latvijas transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja izskatītās sūdzības, klientu aizsardzības aspekti apdrošināšanā, mediācija kā strīdu risināšanas iespēja apdrošināšanā un citiem apdrošināšanas nozares izaicinājumiem.

Seminārā uzstāsies Latvijas Bankas, Latvijas apdrošināšanas asociācijas, Latvijas transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja un apdrošināšanas sabiedrību pārstāvji, kā arī apdrošināšanas tiesību praktiķi. Uz semināru ir aicināti zvērināti advokāti, tiesneši, zvērināti notāri, juristi, augstskolu mācībspēki un studenti. Visi semināra dalībnieki saņems apliecinājumu par piedalīšanos seminārā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI