DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs Abu Meri un RSU vadība pārrunā Bērnu zobārstniecības centra izveidi RSU Stomatoloģijas institūtā

Publicitātes foto.

Piektdien, 16. februārī, veselības ministrs Hosams Abu Meri apmeklēja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Stomatoloģijas institūtu un Zobārstniecības fakultātes preklīniku. Vizītes mērķis bija iepazīties ar aktualitātēm un problēmām bērnu un pusaudžu zobārstniecībā, kā arī iepazīties ar mūsdienīgo – simulācijās balstīto apmācību procesu, kur topošie zobārsti apgūst savas aroda prasmes drošā simulāciju vidē.

Zobārstniecībā pēdējos gados mērķtiecīgi tiek novirzīts papildu finansējums. Arī 2024.gadā novirzīti papildu 9,8 miljoni eiro, pārskatot zobārstniecības tarifus, tādējādi veicinot pakalpojumu sniedzēju interesi nodrošināt valsts apmaksāto zobārstniecību. Būtisks uzlabojums kopš 2022.g. ir tas, ka sestdienās ir pieejami valsts apmaksāti zobārstniecības pakalpojumi akūtos gadījumos, kad medicīniskā palīdzība ir nepieciešama pēkšņi vai steidzami.

Hosams Abu Meri kopā ar RSU un Zobārstniecības fakultātes vadības pārstāvjiem apmeklēja Zobārstniecības fakultātes preklīniku, kur iepazinās ar moderno un drošo simulācijās balstītas apmācības vidi studentiem.

Ministrs iepazinās ar RSU Stomatoloģijas institūta ikdienas darbu un modernizētajām ārstniecības iestādes telpām.  Vizītes laikā ministrs ar RSU augstāko vadību diskutēja par aktualitātēm un izaicinājumiem tieši bērnu un pusaudžu stomatoloģijā.

“Veselības ministrija mērķtiecīgi strādā pie Mātes un bērna veselības pakalpojumu pieejamības, tai skaitā zobārstniecības pakalpojumu pieejamības uzlabošanas šajā pacientu grupā. Mūsdienīgās medicīnas tehnoloģijas un ārstēšanas procesi ir mazinājušas bērnu un jauniešu nepatiku, pat bailes no zobārsta apmeklējuma, tādēļ ir svarīgi nodrošināt bērniem un pusaudžiem drošu un draudzīgu ārstēšanās vidi, kā arī pilnveidot pakalpojumu kvalitāti un pieejamību. RSU vīzija par Bērnu Zobārstniecības centra izveidi ir lieliska ideja un iespēja veidot bērnu un jauniešu zobārstniecības izcilības centru,“ pēc RSU apmeklējuma atzina Hosams Abu Meri.

RSU Bērnu Zobārstniecības centrā ir uzsākti plānošanas un projekta izstrādes darbi. Bērnu zobārstniecības centra būvniecība varētu tikt pabeigta 2028. gada nogalē. Kopējās investīcijas Bērnu Zobārstniecības centra projekta īstenošanai plānotas ap 3,2 miljoniem eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI