DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2024
Lasīšanai: 9 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Apbalvoti Valmieras novada sporta laureāti

FOTO: Uģis Brālēns.

15. februāra vakarā aizvadīts ikgadējais sporta godināšanas pasākums “Valmieras novada sporta laureāts”. Valmieras novada pašvaldība sumināja sportistus, komandas, trenerus un sporta klubus par ievērojamiem sasniegumiem sportā un izteica pateicību par ieguldījumu Valmieras novada sporta attīstībā. Vakara gaitā kopumā sveikti  67 jaunieši un juniori, 30 pieaugušie sportisti, 48 veterāni, 19 sporta komandas un 53 treneri, kā arī pasniegti apbalvojumi septiņās īpašās nominācijās: “Gada sportists”, “Gada treneris”, “Uzlecošā zvaigzne”, “Mūža ieguldījums sportā”, “Gada sporta organizācija”, “Paraugs sportā” un pirmo reizi arī nominācijā “Gada sporta skolotājs”.

 Valmieras novada sporta dzīvē šis ir bijis spilgtiem notikumiem un panākumiem bagāts gads, par ko liecina arī pieteikumu anketās lasāmais par nominantiem. Pārstāvēts airēšanas slaloms, BMX un MTB riteņbraukšana, vieglatlētika, peldēšana, futbols, basketbols, florbols, distanču slēpošana, badmintons un krosmintons, orientēšanās, dambrete, galda hokejs un arī citi sporta veidi. Sportisti guvuši panākumus gan Latvijas mēroga sacensībās, gan Eiropas un pasaules čempionātos, veiksmīgi startējuši Latvijas izlases sastāvos. Pasākumā godināti arī sportistu treneri, kuri bijuši nozīmīgs atbalsts ceļā uz augstiem rezultātiem.

Novērtējot novada sporta infrastruktūras iespējas, šogad rīkotas gan nacionālas nozīmes, gan starptautiskas sacensības: Eiropas kausa posmi BMX riteņbraukšanā, kas tika atzīti par Latvijas riteņbraukšanas gada notikumu, stadionā aizvadīta vēsturiska futbola spēle,  Latvijas čempionvienībai “Valmiera FC” debitējot UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā. Jau par tradīciju kļuvis starptautisks jauniešu basketbola turnīrs “Bertans Valmiera Summer cup”, Valsts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā, starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring cup 2023”, Latvijas čempionāts peldēšanā, savukārt Sporta un aktīvās atpūtas parks “Mežs” pirmo reizi kļuva par mājvietu starptautiskam ekstrēmo sporta veidu pasākumam “Urban Sports Camp”. Aizvadītajā gadā Valmierā atgriezās arī skriešanas svētki “Valmieras garšas pusmaratons” un skriešanas seriāla “Stirnu buks” Valmieras posms “Gaujmaliešu Stirnu buks” kļuva par gada apmeklētāko sacensību posmu 2023. gadā, piedaloties vairāk nekā 3500 dalībniekiem.

Pateicību par ieguldījumu jaunatnes sporta attīstībā saņēma arī Valmieras novada sporta skolu direktori – Līga Dzene (Valmieras Sporta skola), Līga Stupele (Rūjienas Sporta skola), Jānis Dainis (Kocēnu Sporta skola) un Arnis Vecvagars (Bertānu Valmieras basketbola skola). Sporta skolas novadniekiem ir nozīmīgs ieguvums, nodrošinot bērniem un jauniešiem kvalitatīvas mācību programmas, radot piemērotus apstākļus daudzveidīgām nodarbībām un sekmējot jaunu sporta veidu ieviešanu novadā. Piemēram, Kocēnu Sporta skolā īstenotā interešu izglītības programma tenisā padara to pieejamāku ikvienam bērnam un jaunietim. Novada infrastruktūru ikdienā izmanto vairāk nekā 2100 novada sporta skolu audzēkņi un vairāk nekā 2300 sportisti, kuri pārstāv dažādas biedrības, tādējādi nesot Valmieras un Latvijas vārdu ārpus mūsu valsts robežām. Lai atbalstītu jaunos sportistus viņu ceļā uz sasniegumiem, aizvadītajā gadā Valmieras novadā izveidota arī jauna atbalsta sistēma, kas paredz finansējuma piešķiršanu perspektīvajiem sportistiem vecumā no 16 līdz 23 gadiem dalībai pasaules un Eiropas līmeņa sacensībās, inventāra iegādei, sporta speciālistu piesaistei, dalībai mācību–treniņu nometnēs, kā arī medicīnas un rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai.

Apbalvojumus sporta laureātiem pasniedza Jānis Baiks, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs: “Esmu pagodināts šovakar sveikt sportistus, trenerus un ikvienu, kuram sirdī sports! Fiziskās aktivitātes ir veselības balsts visos cilvēka dzīves posmos. Sports veido personību, un, lai mēs spētu būt veiksmīgi arī citās dzīves jomās, sevi ir jāuztur labā fiziskā formā. Pašvaldības uzdevums ir nodrošināt vislabākos apstākļus ikvienam, kurš vēlas sportot, un dot iespēju attīstīt savu talantu mūsdienīgos un kvalitatīvos apstākļos mūsu jaunajai paaudzei. Valmieras novadā šobrīd ir iespēja trenēties 35 dažādos sporta veidos, aizvadot treniņprocesu nacionālas nozīmes sporta infrastruktūrā, un patiess prieks, ka mūsu sportistiem aizvadītajā gadā izdevies izkalt visspožākās godalgas. Kopā lepojoties cits ar citu, mēs stiprinām piederību un kļūstam vienotāki! Šis ir olimpiskais gads un arī mūsu izcilā soļotāja, Latvijai pirmās olimpiskās medaļas ieguvēja Jāņa Daliņa 120. dzimšanas dienas gads. Lai tas paiet Jāņa Daliņa zīmē – ar lepnumu par savu Latviju, mērķtiecīgi darbojoties, noticot saviem spēkiem un saņemot vislabāko līdzjutēju atbalstu!”

Atzinības rakstus par nerimstošu entuziasmu, veterānu sporta virzīšanu un uzturēšanu Valmieras novadā saņēma Ieva Stiģe, Sandra Kaufmane un Jānis Dainis. Jāpiemin, ka Valmieras novada sportisti Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības 60. sporta spēļu kopvērtējumā 2023.  gadā izcīnīja godpilno otro vietu.

Septiņu īpašo nomināciju ieguvējus atklāja vakara svinīgā pasākuma noslēgumā:

  • Nominācija “Gada sportists” – apbalvojumu saņēma vieglatlēte Agate Caune, kura aizvadītajā gadā izcīnījusi divas zelta medaļas Eiropas U20 čempionātā 3000m un 5000m skrējienos, debitējusi pasaules čempionātā vieglatlētikā un sasniegusi 5000m finālskrējienu. Saņēmusi astoņus apbalvojumus par Latvijas rekordu labošanu pieaugušo, U20 un U23 vecuma grupās. 2023. gadā atzīta par  “Gada U20 vieglatlēti” un “Gada vieglatlēti”, kā arī saņēmusi Latvijas augstāko novērtējumu sportā – Trīs Zvaigžņu balvu nominācijā “Gada sportiste”.
  • Nominācija "Gada treneris" – apbalvojumu saņēma Raitis Ravinskis, kurš ir sagatavojis ne vienu vien vieglatlētu startiem Latvijas izlasē, ilggadējs skrējējas Agates Caunes treneris un 2023. gadā atkārtoti saņēmis arī apbalvojumu “Gada treneris” vieglatlētikā.
  • Nominācija "Uzlecošā zvaigzne" apbalvojumu saņēma Adelīna Kārkliņa, Valmieras Sporta skolas audzēkne un BMX kluba "MŠA/Valmieras puikas" riteņbraucēja. 2023. gadā kļuvusi par Latvijas čempioni meiteņu 15+ vecuma grupā, izcīnījusi 7. vietu Eiropas BMX čempionātā un 5. vietu pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā.
  • Nominācija "Mūža ieguldījums sportā" – Ojārs Melderis, ilggadējs basketbola treneris, izaudzinājis Latvijas izlašu spēlētājus un strādājis ar Latvijas jaunatnes izlasēm kā vecākā trenera palīgs. Kā basketbola treneris izcīnījis arī Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas čempionu titulu, savukārt kā menedžeris bijis atbalsts 2016. gada Latvijas čempionvienībai “Valmiera”/”Ordo”. Šobrīd darbu turpina kā basketbola kluba "VALMIERA GLASS VIA" menedžeris, nododot savas zināšanas nākamajai paaudzei.
  • Nominācija "Paraugs sportā" – balvu ieguva Artis Ločmelis, Valmieras sporta kluba "Burkānciems&Co" vadītājs. Tautas sporta entuziasts, kurš iesaistās arī Valmieras novada sporta aktivitāšu īstenošanā un ar savu piemēru iedvesmo citus būt fiziski aktīviem. Artis ir arī taku skriešanas seriāla "Stirnu buks" organizatoru komandas pārstāvis un labi zināms taku distanču veidotājs visā Latvijā.
  • Nominācija "Gada sporta organizācija" –  Valmieras Vieglatlētikas klubs – organizācija, kas jau ilgus gadus popularizē sporta aktivitātes iedzīvotājiem, gan atbalsta jaunos vieglatlētus, gan rūpējas par veterāniem. Jau par tradīciju kļuvis Valmieras vieglatlētikas skriešanas seriāls, kas no pavasara līdz rudenim reizi nedēļā norisinās Jāņa Daliņa stadiona teritorijā un apkaimē, aicinot ikvienu iemīlēt skriešanas sportu.
  • Nominācija "Gada sporta skolotājs"  Ventis Beķeris, Valmieras 2. vidusskolas sporta skolotājs un Sporta klases mentors. Saprotas ar jauniešiem, iedvesmo viņus un sniedz profesionālu padomu ikvienā situācijā. Iesaista audzēkņus vietējo sporta norišu organizēšanā. Ventis ir arī Valmieras džudo skolas vecākais treneris, kur ar panākumiem trenē jaunos sportistus, pavadot arī dažāda līmeņa sacensībās.

“Valmieras novada sporta laureāts” svinīgo apbalvošanas ceremoniju vadīja Uģis Melders, pasākumu bagātināja dažādas sportiskas un tematiskas aktivitātes, bet ar muzikālu priekšnesumu priecēja Valmieras saksofonu ansamblis “Valmieras meitenes”.

Plašāk ar Valmieras novada sporta laureāta apbalvojumu saņēmējiem var iepazīties valmierasnovads.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI