DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Satversmes tiesas spriedums par pastāvīgās uzturēšanās atļaujām Krievijas Federācijas pilsoņiem atzīst grozījumus Imigrācijas likumā par atbilstošiem Latvijas Republikas Satversmei

Publicitātes foto.

Atbilstoši šodien, 15. februārī, nolasītajam Satversmes tiesas spriedumam lietā par pastāvīgās uzturēšanās atļaujām Krievijas Federācijas pilsoņiem, ar kuru apstrīdētās Imigrācijas likuma normas par valodas prasmes pierādīšanas nepieciešamību Krievijas Federācijas pilsoņiem, kas pirms Krievijas Federācijas pilsonības iegūšanas bijušas Latvijas pilsoņi vai nepilsoņi un saņēmušas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas saskaņā ar Imigrācijas likuma 24. panta pirmās daļas 8. punktu, atzītas par atbilstošām Satversmei, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde turpina darbu, izvērtējot katru Krievijas Federācijas pilsoņa iesniegto pieteikumu Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusa vai citas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

Pārvalde atgādina, ka Krievijas Federācijas pilsoņiem, kuru pastāvīgās uzturēšanās atļaujas zaudēja spēku no 2024. gada 3. janvāra, līdz šā gada 1. aprīlim ir iespēja iesniegt dokumentus uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

“Atkārtoti aicinām neatlikt konsultēšanos ar Pārvaldes ekspertiem un dokumentu iesniegšanu uz pēdējo mirkli. Ja līdz šā gada 1. aprīlim dokumenti netiks iesniegti, personas uzturēšanās Latvijas Republikā kļūs nelikumīga,” uzsver Pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Svarīgi ņemt vērā, ka dokumentus iespējams iesniegt, ja uz personu attiecas likums “Par Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusu Latvijas Republikā” vai kāds no Imigrācijas likumā noteiktajiem pamatiem termiņuzturēšanās atļaujas, atļaujas uzturēties Latvijas Republikā vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai.

Plašāka informācija par Imigrācijas likuma grozījumiem un izņēmumiem attiecībā uz valsts valodas pārbaudi noteiktām personu grupām pieejama Pārvaldes tīmekļa vietnes www.pmlp.gov.lv sadaļā “Aktuālākais par Imigrācijas likuma grozījumiem”.

Papildu informāciju/konsultāciju par turpmāko procesu un/vai dokumentu iesniegšanu var iegūt, rakstot e-pasta vēstuli uz adresi mn@pmlp.gov.lv vai zvanot uz Pārvaldes informatīvo tālruni 67209400.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI