DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontroles padomes locekļa amatā Saeima apstiprina Oskaru Erdmani 

Ceturtdien, 8. februārī, Saeima Valsts kontroles padomes locekļa amatā (termiņš – četri gadi) apstiprināja Oskaru Erdmani. Otrdien, 6. februārī, viņa kandidatūru atbalstīja arī Saeimas Juridiskā komisija.  

Saskaņā ar Valsts kontroles likumu Valsts kontroles padomes locekļus pēc valsts kontroliera ieteikuma apstiprina Saeima uz četriem gadiem ar iespēju tikt pārvēlētiem uz otru termiņu.  

Jaunapstiprinātais Valsts kontroles padomes loceklis Oskars Erdmanis: “Mana lielākā motivācija Valsts kontroles padomes locekļa amatā ir turpināt attīstīt Valsts kontroli par modernu augstākās revīzijas iestādi ar jaudīgu profesionāļu komandu. Mūsu darba rezultātam ir jābūt nozīmīgam faktoram, kas sekmētu pozitīvas pārmaiņas un produktivitāti publiskajā sektorā, tā sniedzot “taustāmu” ieguldījumu iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanā.”  

Oskars Erdmanis iepriekš vadīja Valsts kontroles Piektā revīzijas departamenta Trešo sektoru. Šis departaments atbild galvenokārt par revīzijām pašvaldībās. 

O. Erdmanis ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnēs Latvijas Universitātē. 2019. gadā viņš ieguva Informācijas sistēmu un audita starptautiskā centra (International Centre of Information Systems and Audit – ICISA) sertifikātu lietderības revīzijās, un kopš 2020. gada ir sertificēts publiskā sektora revidents lietderības revīzijās.  

Pašlaik O.Erdmanis ir Valsts kontroles pārstāvis Eiropas augstāko revīzijas iestāžu apvienības (EUROSAI) pašvaldību revīzijas darba grupā (EUROSAI Task Force on Municipality Audit). Iepriekš viņš kā eksperts iesaistījies starptautiskos projektos Serbijā, Vjetnamā, Uzbekistānā u.c., kas saistīti ar revīzijas kapacitātes stiprināšanu un kvalitātes kontroli. Viņš regulāri vada apmācības pašvaldību speciālistiem par iekšējās kontroles sistēmu un risku vadību, attīstības un budžeta plānošanas sasaisti, kā arī kapitālsabiedrību pārvaldību. O.Erdmaņa vadībā ir veiktas sarežģītas revīzijas ar inovatīviem metodoloģiskiem risinājumiem, piem., par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanu publiskajā sektorā, par valsts un pašvaldību gatavību ieviest ANO ilgtspējīgas attīstības mērķus u.c. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI