DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Februārī piedāvā plašas mācību un projektu konkursu iespējas jaunatnes jomā 

Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) 2024. gada februārī jauniešiem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem piedāvā plašas pilnveidošanās un zināšanu apmaiņas iespējas gan tiešsaistē, gan klātienē Latvijā un citviet Eiropā. Tāpat šis ir intensīvs laiks projektu iesniedzējiem, kas vēl līdz 20. februārim var iesniegt projektus šī gada pirmajā Eiropas Savienības (ES) programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu konkursā, kā arī visu februāri, līdz pat 4. martam – Jaunatnes politikas valsts programmas projektu konkursos. 

Vebināru cikls “Darbs ar jaunatni šodien un rīt” 

Vebināru cikla “Darbs ar jaunatni šodien un rīt” ietvaros, JSPA februārī organizēs divus vebinārus par aktualitātēm darbā ar jaunatni: 

  • 15. februārī plkst. 10.30 “Kā stiprināt jauniešu psihoemociālo veselību? Ceļa karte jaunatnes darbiniekiem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem”; 
  • 29. februārī plkst. 10.30 “Katram ir balss: kā atbalstīt jauniešus ar garīgiem traucējumiem dalību vēlēšanās?”. 

Plašāka informācija par vebināru saturu un pieteikšanos atrodama JSPA tīmekļvietnē. 

Mācību iespējas 

Jaunieši ar pieredzi ES programmu “Erasmus+” vai “Eiropas Solidaritātes korpuss” neformālās izglītības projektos aicināti pieteikties “EuroPeers” Latvijas jauniešu-vēstnešu jeb vienaudžu izglītotāju tīkla mācībām. Tās notiks no 23. līdz 25. februārim atpūtas kompleksā “Turbas”. Pieteikšanās līdz 9. februārim vai kamēr anketa ir atvērta. Plašāka informācija skatāma www.jaunatne.gov.lv. 

Tāpat JSPA piedāvā iespēju februārī pieteikties starptautiskām mācībām, kas norisināsies 2024. gada martā un aprīlī. Tās organizē programmas “Erasmus+” ārvalstu aģentūras Luksemburgā, Čehijā un Horvātijā sadarbībā ar SALTO Resursu centru: 

  1. Jaunatnes darbiniekiem un jauniešiem, kas pašlaik īsteno vai ir īstenojuši “Eiropas Solidaritātes korpuss” solidaritātes projektu/-s, iespēja līdz 4. februārim pieteikties starptautiskam pieredzes apmaiņas pasākumam. Tas notiks no 16. līdz 19. aprīlim Prāgā, Čehijā.  
  2. Darbā ar jaunatni iesaistītie, kuri pavisam nesen uzsākuši darbu ar jaunatni un vēlas iegūt jaunas zināšanas par digitālo darbu, aicināti līdz 6. februārim pieteikties starptautiskam mācību kursam “Do IT in Youth Work”. Tas notiks no 19. līdz 22. martam Zagebrā, Horvātijā. 
  3. Jaunatnes darbiniekiem līdz 19. februārim iespēja pieteikties mācību kursam-darbnīcai par psihoemocionālo labbūtību. Tā notiks no 11. līdz 14. aprīlim Luksemburgā. 

Plašāka informācija par visu izsludināto mācību saturu un pieteikšanos atrodama JSPA tīmekļvietnē 

Projektu konkursi 

JSPA atgādina, ka līdz 20. februāra plkst 13.00 pēc vietējā laika var iesniegt projektu pieteikumus ES programmu Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpusskonkursos: 

  • “Erasmus+” jauniešu apmaiņas, jaunatnes darbinieku mobilitātes, jauniešu līdzdalības, “DiscoverEU” iekļaušanas projektu pieteikumus, kā arī “Erasmus+” akreditācijas ikgadējās dotācijas pieprasījumus; 
  • “Eiropas Solidaritātes korpuss” solidaritātes projektu un brīvprātīgā darba projektu ikgadējās dotācijas pieteikumus. 

Visi, kas vēlas īstenot šos projektus, to pieteikumus un ikgadējos dotācijas pieteikumus var iesniegt elektroniski vienotajā “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” platformā. 

Savukārt Jaunatnes politikas valsts programmas 2024.-2026. gadam ietvaros visu februāri, līdz pat 4. marta plkst. 23.59, iespējams piedalīties divos atklātajos projektu konkursos: 

  1. “Atbalsts jaunatnes organizāciju darbībai, to iniciatīvām, jauniešu līdzdalības veicināšanai un iekļaušanai sabiedrībā” jaunatnes organizācijām; 
  2. “Atbalsts jaunatnes politikas īstenošanai vietējā līmenī” pašvaldībām. 

Abu projektu konkursu nolikumi un cita aktuālā informācija pieejama www.jaunatne.gov.lv 

eTwinning aktualitātes 

Pirmsskolu skolotāji līdz 12. februāra plkst. 09.00 aicināti pieteikties starptautiskam eTwinning tiešsaistes kursam par eTwinning projektu organizēšanu. Tas notiks no februāra līdz maijam četrās tiešsaistes nodarbībās: 19. februārī, 26. februārī, 10. aprīlī, 10. maijā. 

Tāpat gan pirmsskolu, gan sākumskolu pedagogiem līdz 20. februārim iespēja pieteikties starptautiskam semināram “eTwinning & Well-Being in Schools” par projektu metodes ieviešanu mācību darbā. Tas norisināsies no 11. līdz 13. aprīlim Maltā. Pretendentiem nav nepieciešama pieredze eTwinning projektu īstenošanā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI