DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Austrumu slimnīcā atklāj paplašinātā Ķīmijterapijas dienas stacionāra jaunās telpas

Publicitātes foto

Šodien, 2024. gada 26. janvārī, klātesot Ministru prezidentei Evikai Siliņai, veselības ministram Hosamam Abu Meri, slimnīcas valdei, stacionāru un klīniku vadītājiem, pacientu pārstāvjiem, ārstiem, aprūpes personālam un citiem darbiniekiem tika svinīgi atklātas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) stacionāra “Latvijas Onkoloģijas centrs” (LOC) Ķīmijterapijas dienas stacionāra jaunizbūvētās telpas, nodrošinot ārstēšanas iespējas par aptuveni 30% vairāk pacientu nekā līdz šim.

Projekta īstenošanas rezultātā esošo 50 guļkrēslu skaits palielinājies līdz 69 mūsdienu standartiem atbilstošiem, ērtiem un konkrētā ārstniecības profila pacientiem īpaši pielāgotiem guļkrēsliem. Savukārt personālam – ārstiem, māsām un atbalsta darbiniekiem – nodrošināti darba apstākļi mūsdienīgi un funkcionāli aprīkotās telpās, bet apmeklētājiem tagad ir pieejamas plašākas un ērtākas koplietošanas telpas.

Pacientiem stacionārā pieejamas jaunākās procedūras mūsdienīgās, speciāli ķīmijterapijas pacientiem veidotās telpās, lai vizīte būtu iespējami ērtāka. Ergonomiskie guļamkrēsli nodrošinās pacienta labsajūtu un ērtības procedūras laikā, jo nodrošina tādu novietojumu, kāds nepieciešamas katrai konkrētajai procedūrai.  

Ar arhitektūras un plānošanas palīdzību pacientiem paplašinātajās Ķīmijterapijas dienas stacionāra telpās nodrošināta dziedinoša vide, veicinot vienlaikus psiholoģisku, fizisku un sociālu labsajūtu, kas var palīdzēt ārstniecības procesā un samazināt stresa negatīvo ietekmi uz imūnsistēmu. Padomāts gan par gaišām, plašām telpām, gan relaksācijas zonu – iekšējo dārzu, kur vasarā pacienti varēs atpūsties uz īpaši izgatavotiem soliņiem, – gan speciāli pielāgotiem apgaismes ķermeņiem, gan diskrētumu ar sevišķi dizainētu aizkaru palīdzību.­  

Austrumu slimnīcas LOC Ķīmijterapijas dienas stacionāra paplašināšanas un pārbūves darbi tika uzsākti  2023. gada jūnijā. Telpu paplašināšanas darbi tika veikti 585,6 kvadrātmetru platībā. Sevišķa uzmanība stacionāra atjaunošanā tika pievērsta epidemioloģisko prasību pastiprinātai izpildei, kā arī tam, lai pacienti un personāls justos labi un tiktu ievērots diskrētums. Projekta realizācijas gaitā izveidoti darbam ērtāki māsu posteņi, kas ir aprīkoti ar modernām medicīnas tehnoloģiju iekārtām un risinājumiem. Projekts paredz dažādus ergonomiskus un funkcionālus telpu savienojumus, kas nepieciešamības gadījumā ļauj operatīvi sniegt palīdzību.

Ķīmijterapijas dienas stacionāra paplašināšana īstenota ERAF projekta Nr.9.3.2.0/21/I/001 “SIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” ēkas Hipokrāta ielā 4 infrastruktūras attīstība” ietvaros, izmaksas EUR 2 996 872,47, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums EUR 2 547 341,60 un Latvijas valsts budžeta finansējums EUR 269 718,52.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI