DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

No 2024. gada 15.  jūnija tiks piemērota jauna kvalifikācijas paaugstināšanas sistēma sertificētiem veterinārārstiem  

Ministru kabinets (MK) otrdien, 23. janvārī, apstiprinājis Zemkopības ministrijas (ZM) grozījumus veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšanas prasībās, lai precizētu kvalifikācijas celšanas nosacījumus un pasākumus sertificētiem veterinārārstiem un noteiktu viegli administrējamu kvalifikācijas punktu uzskaites sistēmu.  

Grozījumi noteikumos paredz, ka jaunajā kvalifikācijas sistēmā punktus piešķirs, balstoties uz kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu ilgumu, tas ir, viens punkts par vienu stundu. Par pasākuma intensitāti, praktiskām nodarbībām u.c. tiks piešķirti papildu punkti. Noteikts arī, ka sertificētiem veterinārātstiem katru gadu būs jāiegūst ne mazāk kā 12 kvalifikācijas punkti. Ja gadījumā noteiktie 12 kvalifikācijas punkti kādā gadā nebūs iegūti, tos drīkstēs iegūt citā gadā veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta derīguma termiņa laikā. 

Jaunā kvalifikācijas celšanas sistēma tiks piemērota no 2024. gada 15. jūnija visiem jauna veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta saņēmējiem un sertificētām personām, kuras pagarināsa veterinārmedicīniskā prakses sertifikāta derīguma termiņu. Tomēr personām, kurām būs derīgs veterinārmedicīniskās prakses sertifikāts arī pēc 2024. gada 15. jūnija, kvalifikācijas paaugstināšana būs jāveic pēc pašlaik spēkā esošās sistēmas līdz jauna sertifikāta saņemšanai vai ne ilgāk kā turpmākos trīs gadus. 

Grozījumi noteikumos arī paredz, ka personām, kuras ir ieguvušas un uztur Eiropas vai Amerikas specializētās veterinārās koledžas diplomāta statusu, nav nepieciešams papildus apmeklēt kvalifikācijas celšanas pasākumus, tomēr pierādījumi par šāda statusa esamību ir iesniedzami Latvijas Veterinārārstu biedrībā. 

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 7. janvāra noteikumos Nr. 25 “Prasības veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšanai”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI