DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2024
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

12.–14. janvāris uz valsts robežas un iekšienē

2024. gada 12. janvāris uz valsts robežas un valsts iekšienē 

Piektdien, 12. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki. 

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 31 likumpārkāpēju. 

Uz ārējām robežām konstatēti 19 robežpārkāpēji, tajā skaitā: 

  • Aizturēta viena meklēšanā esoša persona

Lidostas „Rīga”  robežkontroles punktā konstatēts viens no Dublinas Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām. 

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas, Pāternieku un Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Kazahstānas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Krievijas, vienam Moldovas, vienam Baltkrievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm. 

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Lidostas „Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Krievijas, viens Uzbekistānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Krievijas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās persona saukta pie administratīvās atbildības. 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienam Tadžikistānas un vienam Ukrainas pilsonim. 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām –  diviem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Kirgizstānas, vienam Beļģijas, vienam Kazahstānas, vienam Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim. 

2024. gada 13. janvāris uz valsts robežas un valsts iekšienē 

Sestdien, 13. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki. 

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 26 likumpārkāpējus. 

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā: 

  • Ieceļošana Latvijā liegta 10 ārzemniekiem

Terehovas, Grebņevas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgu ceļošanas dokumentu, trīs Ukrainas un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Vēl vienam Ukrainas un vienam Vācijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm. 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām –  četriem Baltkrievijas, četriem Moldovas, diviem Lietuvas, vienam Latvijas un vienam Ukrainas pilsonim. 

2024. gada 14. janvāris uz valsts robežas un valsts iekšienē 

Svētdien, 14. janvārī Valsts robežsardzes amatpersonas nav konstatējušas cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti pieci cilvēki. 

Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju. 

Uz ārējām robežām konstatēti 14 robežpārkāpēji, tajā skaitā: 

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Vēl diviem Moldovas un diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm. 

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem ārzemniekiem

Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības. 

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – pieciem Lietuvas, trīs Igaunijas un vienam Latvijas pilsonim. 

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām –  trīs Baltkrievijas, trīs Lietuvas, trīs Uzbekistānas, diviem Latvijas, diviem Igaunijas, diviem Kirgizstānas, diviem Kazahstānas un vienam Moldovas pilsonim. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI