DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Janvārī un februārī aicina piedalīties eTwinning organizētajās aktivitātēs pirmsskolu pedagogiem 

FOTO: Freepik

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros aicina pirmsskolas pedagogus, izglītības iestāžu vadību un citu interesentus pieteikties dažādām tiešsaistes un klātienes aktivitātēm janvārī un februārī. Pasākumi norisināsies no 17. janvāra līdz 19. februārim. Visi pasākumi ir bezmaksas. 

Pēdējā laikā arvien vairāk tiek runāts, ka visā pasaulē krītas skolēnu lasītprasmes līmenis. Tā kā pirmsskolas ir vieta, kur daudziem bērniem sākas burtu apguve, šogad eTwinning pirmsskolas mēneša ietvaros uzmanība vērsta uz valodas attīstību un lasītprasmi pirmsskolā.  

Šogad piedāvāto aktivitāšu un mācību iespēju klāsts ir kļuvis plašāks, iekļaujot gan informatīvas, gan praktiskas aktivitātes, kuru mērķis ir palīdzēt pirmsskolas pedagogiem attīstīt savas profesionālās prasmes un sniegt iespēju ar eTwinning mācību projektu palīdzību padarīt mācību procesu savās  izglītības iestādēs radošu, inovatīvu un starptautisku. Interesentiem ir iespēja sekot līdzi eTwinning tīmekļvietnē ievietotajai informācijai un eTwinning Latvija Facebook lapai, kurā būs atrodami ieraksti ar noderīgiem materiāliem, projektu idejām un labās prakses piemēriem. 

Piesakies dalībai bezmaksas vebināros 

  • 17. janvārī plkst. 16:00 notiks eTwinning vebinārs “Bērnu runas attīstība pirmsskolā”. Pasākuma laikā attīstības psiholoģijas doktore Guna Svence runās par pirmsskolas vecuma bērna runas attīstību, savstarpējās komunikācijas nozīmību. Vebināra dalībnieki varēs uzzināt, kā pirmsskolas vecuma bērna runu ietekmē saskare ar citām valodām un bērniem, kuri runā citās valodās. Papildus  varēs uzzināt, kā saziņu ietekmē videokonferences, un kāda nozīme ir skolotāju atbalstam, lai šīs starptautiskās tiešsaistes tikšanās noritētu veiksmīgi. Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-vebinars10.  
  • 23. janvārī plkst. 17:00 notiks vebinārs par eTwinning sadarbības projektu pieredzi pirmsskolās. Šajā pirmsskolas pieredzes vebinārā trīs pirmsskolu pārstāves dalīsies pieredzē, stāstot par saviem projektiem un to, kā tie sekmējuši bērnu valodas attīstību un lasītprasmi:  Liene Zemīte (Valmieras PII “Ezītis” vadītājas vietniece izglītības jomā), Ilze Veidmane (Jūrmalas pilsētas PII “Zvaniņš” metodiķe) un Alla Ratnika (Rēzeknes pilsētas PII “Auseklītis” metodiķe). Lai piedalītos, līdz vebināra sākumam jāaizpilda reģistrācijas anketa. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-vebinars11 

Uz katru vebināru jāreģistrējas atsevišķi. Visi vebināri tiks straumēti arī Latvijas eTwinning Facebook lapā, vebināra ieraksti tiks publicēti arī YouTube un Latvijas eTwinning tīmekļa vietnē. 

Projektu partneru tirdziņš tiešsaistē 

7. februārī plkst. 18:00 norisināsies starptautiskais projektu partneru tirdziņš. Šajā projektu partneru tirdziņā aicinām piedalīties pedagogus, kuri vēlas lielāku izaicinājumu vai meklē potenciālos projektu partnerus eTwinning vai “Erasmus+” projekta īstenošanai. eTwinning cieši sadarbojas ar “Erasmus+” un eTwinning skolu sadarbības projekts ir lieliska iespēja pārbaudīt partneru uzticamību pirms ķeraties klāt pie lielākiem projektiem. Tirdziņā piedalīsies pedagogi un atbalsta personāls no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Francijas, Beļģijas, Portugāles. Pieteikšanās līdz 31. janvārim. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-tirdzins7.  

Profesionālās kompetences pilnveides kursi 

  • 29. janvārī Rīgā norisināsies 6h kurss “Ievads eTwinning”. Šis kurss ir vienas dienas mācības pedagogiem, kuri vēlas apgūt projektu īstenošanu kā mācību metodi, lai nākotnē veidotu nacionālus un starptautiskus sadarbības projektus tiešsaistē. Piedaloties klātienes mācībās, pedagogi uzzinās par iespējām, ko sniedz eTwinning, iepazīsies ar tiešsaistes platformu, kurā darbojas eTwinning skolotāji un to, kādas iespējas sniedz darbošanās eTwinning. Papildus dalībnieki iepazīs eTwinning sadarbības projektu kritērijus, apskatīs dažādus projektu piemērus un izmēģinās plānot savu projekta ideju. Pieteikšanās līdz 22. janvārim. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-kurss1. 
  • 19. februārī sāksies 24h tiešsaistes kurss “Starptautiska eTwinning projekta plānošana un īstenošana pirmsskolā”. Kurss veidots, lai palīdzētu skolotājiem atrast projektu partnerus, izplānot un īstenot savu starptautisko projektu kopā ar kolēģiem no Itālijas un Rumānijas. Kursa mērķos ietilpst bērnu ideju iesaiste projekta plānošanas procesā, tādejādi veicinot vēlmi mācīties un labbūtību kopumā. Kursa ietvaros dalībnieki tiksies četras reizes un patstāvīgi īstenos starptautisku sadarbības projektu. Pieteikšanās līdz 12. februārim. Plašāka informācija un reģistrācijas anketa: ej.uz/etw-kurss2. 
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI