DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts kontrole aicina pedagogus un pedagoģijas studentus sniegt viedokli izglītības sistēmas pilnveidei 

Valsts kontrole lietderības revīzijā par pedagogu ataudzes plānošanu un noturību profesijā aicina sākumizglītības, vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības skolotājus, kā arī pedagoģijas studentus piedalīties aptaujā. Pedagogu un topošo pedagogu  viedoklis būs nozīmīgs, lai #PēcRevīzijas sniegtu konkrētus ieteikumus izglītības sistēmas pilnveidei. 

Aptauja skolotājiem  

Latvijas sākumizglītības, vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības skolotāji aptaujā aicināti piedalīties līdz 28. janvārim, sniedzot atbildes uz tādiem jautājumiem kā (1) kompetences pilnveides iespējas, (2) sociālais atbalsts, (3) psiholoģiskais atbalsts, (4) darba slodze u. c. Skolotāju aptaujas anketa pieejama, ielogojoties portālā www.eklase.lv ar savu lietotājvārdu un paroli.  

Aptauja pedagoģijas studentiem  

Pedagoģiskās izglītības programmu studenti aptauju var aizpildīt līdz 31. janvārim. Galvenie aptaujas jautājumi ir par (1) apmierinātību ar izvēlēto izglītības programmas mācību kvalitāti, (2) darba attiecību uzsākšanu un (3) motivāciju izvēlēties pedagoģiskās izglītības programmu. Topošo skolotāju aptaujas anketa ir nosūtīta uz studentu augstskolas e-pastu.  

Par revīziju  

Lietderības revīzijā “Vai atbildīgo institūciju veiktās darbības vispārējās izglītības iestāžu pedagogu ataudzes un noturības profesijā nodrošināšanai ir bijušas efektīvas” vērtē, vai tiek sagatavoti izglītības iestādēm nepieciešamie pedagogi, vai ir darīts nepieciešamais, lai veicinātu pedagoģijas izglītības programmu absolventu darba gaitu uzsākšanu izglītības iestādē un vai ir radīti priekšnoteikumi, lai sekmē pedagogu noturību izglītības iestādē pedagoga profesijā. 

Revidējamā vienība ir Izglītības un zinātnes ministrija. Revīziju plānots noslēgt 2024.gada maijā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI