DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Saldus pilsētā un Alūksnes novada Mārkalnes pagastā atklāj jaunus valsts klientu apkalpošanas centrus

Šodien, 29.decembrī, Saldus pilsētā ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres Ingas Bērziņas dalību atklāj jaunu valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC). Jaunu VPVKAC šodien atver arī Alūksnes novada Mārkalnes pagastā. Tādējādi Latvijas iedzīvotājiem ir pieejami nu jau 169 klientu apkalpošanas centri, kur iedzīvotāji vienkopus var pieteikt 13 valsts iestāžu pakalpojumus (sociālos, uzņēmējdarbības, būvniecības, un daudzus citus) pakalpojumus un pašvaldības pakalpojumus gan klātienē, gan telefoniski un elektroniski.

“Valsts pakalpojumu pieejamībai un kvalitātei ir jābūt tādā līmenī, lai ikvienam pakalpojumu saņemšana un izmantošana būtu ātra, ērta un droša. Klātienes vai attālinātas konsultācijas arī straujas digitālās attīstības laikā ir būtisks valsts pārvaldes saskares punkts ar iedzīvotājiem. Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centros jebkurš no mums var saņemt atbalstu un nepieciešamo informāciju e-pakalpojumu lietošanā klātienē, telefoniski un elektroniski,” sacīja ministre Inga Bērziņa, atklājot jauno klientu apkalpošanas centru Saldus pilsētā.

Iedzīvotāji VPVKAC var patstāvīgi vai ar VPVKAC darbinieka palīdzību pieteikt visus valsts pārvaldes portālā https://latvija.gov.lv pieejamos e-pakalpojumus, kā arī atsevišķus pakalpojumus uz vietas VPVKAC var pieteikt papīra formā vai ar pilnvarotā e-pakalpojuma palīdzību. Centrs ir būtisks atbalsta punkts tiem iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams atbalsts digitālo pakalpojumu saņemšanai, piesakot pakalpojumus portālā https://latvija.gov.lv, kā arī saņemt rekomendācijas atbilstošo valsts pakalpojumu izvēlei.

Alūksnes novadā jaunais VPVKAC atrodas Mārkalnes pagastā, ēkas “Pūcīte” telpās. Centra darba laiks pirmdienās ir plkst. 10:00 - 18:30, savukārt otrdienās – piektdienās plkst. 08:00 - 16:30. Sazināties ar klientu apkalpošanas centru iespējams pa e-pastu: markalne@pakalpojumucentri.lv vai tālr. 66954970.

Saldus pilsētas jaunais VPVKAC atrodas Striķu ielā 3, pašvaldības centrālās pārvaldes telpās. VPVKAC darba laiks pirmdienās ir plkst. 08:00 - 18:00, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās plkst. 08:00 – 17:00, savukārt piektdienās plkst. 08:00 - 16:00. Sazināties ar klientu apkalpošanas centru iespējams pa e-pastu: saldus@pakalpojumucentri.lv vai tālr. 66954995.

VPVKAC ir lielākais klientu apkalpošanas tīkls valstī, tajā var patstāvīgi vai ar VPVKAC darbinieka palīdzību pieteikt visus valsts pārvaldes portālā https://www.latvija.gov.lv pieejamos pakalpojumus, kā arī saņemt citas konsultācijas. Ministrija sadarbībā ar pašvaldībām pilnveido valsts pārvaldes pakalpojumu sniegšanas sistēmu, lai iedzīvotājs valsts pakalpojumus attālināti var saņemt tik pat ērti cik klātienē. Pakalpojumu saņemšana primāri norit elektroniski, izmantojot e-pakalpojumus, vai klātienē – speciālisti vienotajos klientu apkalpošanas centros iedzīvotājam sniedz konsultācijas un palīdz pieteikt pakalpojumus elektroniski.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI