DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas mikroautobuss ar ziedojumiem Ukrainas internātskolas bērniem devies ceļā

Mikroautobuss, kas līdz šim kalpojis parlamenta vajadzībām, devies ceļā uz Ukrainu, lai nogādātu Ziemassvētku labdarības akcijā sagādātās dāvanas bērniem Jabluņivkas (Yablunivka) internātskolā Čerņihivas apgabalā. Pēc tam mikroautobusu nodos Ukrainai, lai nodrošinātu karavīru rotāciju uz fronti.

Deviņvietīgo autobusu uz Ukrainu nogādās biedrības "Agendum" organizētais "Twitter konvojs", kas organizē materiālās palīdzības sniegšanu kara plosītajai valstij. Plānots, ka autobuss galamērķi sasniegs īsi pirms Ziemassvētkiem.

Parlaments ik decembri vienojas Ziemassvētku labdarības akcijā, sarūpējot svētku dāvanas bērniem, kuriem īpaši nepieciešams atbalsts. Šogad sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā parlaments sagādājis dāvanas bērniem Jabluņivkas skolā, kurā mācās 120 bērni, tostarp bāreņi un bez vecāku gādības palikušie. Skolai visām vajadzībām līdzekļu nepietiek, un bērniem pietrūkst silta ziemas apģērba, apavu, kā arī higiēnas, kancelejas un pārtikas preču.

Kopā ar dāvanām un ziedojumiem pie bērniem ceļos arī svētku apsveikumi un piparkūku sirdis, kas apgleznotas parlamenta tradicionālajā Ziemassvētku radošajā darbnīcā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI