DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas Ziemassvētku labdarības akcijā sarūpētās dāvanas ceļos pie bērniem Ukrainas internātskolā

FOTO: Reinis Inkēns, Saeima

Ceturtdien, 21.decembrī, pie Saeimas nama norisinājās Ziemassvētku radošā darbnīca, kurā ikviens bija aicināts līdzdarboties, sūtot gaišus sveicienus bērniem Ukrainā.

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Prezidija locekļi, deputāti un darbinieki, piedaloties Ukrainas vēstniecības pārstāvjiem, apgleznoja piparkūku sirdis un gatavoja svētku apsveikumus.

Piparkūkas un apsveikumi kopā ar parlamenta labdarības akcijā sarūpētajām dāvanām ceļos pie bērniem Jabluņivkas (Yablunivka) internātskolā Čerņihivas apgabalā, kura rekonstrukcijā Latvija ir uzņēmusies palīdzēt. Skolā mācās 120 bērni, tostarp bāreņi un bez vecāku gādības palikušie. Skolai visām vajadzībām līdzekļu nepietiek, un bērniem pietrūkst silta ziemas apģērba, apavu, kā arī higiēnas, kancelejas un pārtikas preču. Sarūpētos ziedojumus uz Ukrainu nogādās mikroautobuss, kas līdz šim kalpojis Saeimas vajadzībām, bet tagad tiks nodots Ukrainai, lai nodrošinātu karavīru rotāciju uz fronti Čerņihivas apgabalā.

Ar muzikālu priekšnesumu darbnīcas dalībniekus priecēja Rīgas Ukraiņu vidusskolas bērni.

Parlaments ik decembri vienojas Ziemassvētku labdarības akcijā, sarūpējot svētku dāvanas bērniem, kuriem īpaši nepieciešams atbalsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI