DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID muitas amatpersonas novērš 84 000 cigarešu kontrabandu

FOTO: Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, novērsa 84 000 cigarešu kontrabandu. 4200 paciņas cigarešu bija paslēptas vagonā ar dzīvnieku barības kravu.

Vakar, 20.decembrī, Indras muitas kontroles punkta amatpersonai, veicot no  Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenējuma attēlu analīzi, radās aizdomas, ka vagonā atrodas nedeklarētas preces. Tika veikta aizdomīgā vagona fiziskā muitas kontrole.

Noņemot nodrošinājumu un atverot hopervagona lūkas, muitas amatpersonas konstatēja, ka vagonā ar kravu “granulas no gaļas vai gaļas subproduktiem” atrodas 60 plēvē ietīti, savā starpā sastiprināti iepakojumi ar cigaretēm.

Kopumā kravā bija paslēpti 84 000 cigarešu jeb 4200 paciņas kontrabandas cigarešu "NZ Gold" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Valsts budžetā nesamaksātā nodokļu summa par šādu daudzumu cigarešu ir aptuveni 17 800 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI