DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Vēlēšanu tūres ietvaros Latviju apmeklēs EP priekšsēdētāja Roberta Metsola

Piektdien, 12. janvārī, Latviju kā vienu no pirmajām pieturām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu tūrē apmeklēs EP priekšsēdētāja Roberta Metsola. Viņa pirms jūnijā paredzētajām EP vēlēšanām iecerējusi apmeklēt visas ES dalībvalstis, lai aicinātu cilvēkus tajās piedalīties. Latvijā EP vēlēšanas notiks 8. jūnijā.

“Latviju es apmeklēšu laikā, kad tiek pieminētas 1991. gada barikādes. To laikā Latvijas cilvēki apliecināja, ka neatkarības vārdā ir gatavi ir gatavi ziedot arī savu dzīvību. To der paturēt prātā katrās vēlēšanās - demokrātija ir jāsargā. Brīvas vēlēšanas ir viens no Eiropas demokrātijas stūrakmeņiem, un tās nebūt nav pašsaprotamas. Tepat blakus joprojām ir valstis, kurās cilvēki par demokrātiju un brīvību cīnās, maksājot ar savu dzīvību,” pirms vizītes saka Roberta Metsola.

Latvijā viņa tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām, nevalstisko organizāciju pārstāvjiem un jauniešiem, lai apspriestu dalības vēlēšanās nozīmi un nepieciešamību stiprināt demokrātiju pašreizējos neskaidrajos ģeopolitiskajos apstākļos.

Maltas politiķe R. Metsola ir Eiropas Parlamenta deputāte kopš 2013. gada un pārstāv Eiropas Tautas partijas grupu (ETP). Viņa tika ievēlēta par priekšsēdētāju 2022. gada janvārī, un viņas pilnvaru termiņš ilgst līdz šī EP sasaukuma pilnvaru beigām 2024. gada vasarā.

Eiropas Parlaments un ES Padome (ES dalībvalstu ministri) kopīgi pieņem ES likumus - regulas un direktīvas - daudzās jomās. Šie likumi pēc tam ir pamats daudziem ES valstu nacionālajiem likumiem. Piemēram, Latvijā līdz pat 80% likumu balstīti uz ES lēmumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI