DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Sveic Rīgas Juridiskās augstskolas Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā absolventus

FOTO: Edmunds Brencis

2023. gada 15. decembrī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš sveica Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā 2023. gada ziemas sesijas absolventus. K. Kariņš aicināja dalībniekus iegūtās zināšanas izmantot savas valsts attīstībai: “Lieciet lietā iegūtās zināšanas, lai palīdzētu sabiedrībai un savai valstij augt un attīstīties. Novēlu panākumus un izdošanos turpmākajā dzīvē.”

Diplomus 20 absolventiem no Gruzijas, Moldovas,  Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas pasniedza Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs.

RJA Intensīvā programma ir Latvija ieguldījums Eiropas Savienības kaimiņu reģiona valstu jauno profesionāļu atbalstam. Šogad šīs programmas  ziemas sesijā piedalījās publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi.

Intensīvā programma norit klātienē Rīgā. Mācību laikā studenti dodas arī nedēļu ilgā vizītē uz Briseli, kur tiekas ar Eiropas Savienības institūciju pārstāvjiem. 

2023. gadā aizvadītas pavisam trīs RJA Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā sesijas, kuras absolvēja 53 dalībnieki.

Informācijai

Programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā ES Kaimiņu politikas, Centrālāzijas un Rietumbalkānu valstīm Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) veiksmīgi īsteno kopš 2014. gada. 

Ārlietu ministrija šo programmu īstenošanu atbalsta no budžeta attīstības sadarbības politikai, piesaistot ASV un citu partneru finansējumu.

Kopš 2014. gada RJA īstenotās programmas absolvējuši vairāk nekā 600 dalībnieki no 20 partnervalstīm un teritorijām. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji izmanto savas valsts attīstībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI