DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

AS "Latvijas valsts meži" saņem balvu – Inovācijas čempions 2023

FOTO: Publicitātes foto

Konkursa "Eksporta un inovāciju balva 2023" apbalvošanas ceremonijā tika sveikti uzņēmumi, kuri aizvadītajā gadā uzrādījuši augstu sniegumu eksportā un veicinājuši inovatīvu produktu vai pakalpojumu risinājumus. Šogad pirmo reizi tika pasniegta "Inovācijas čempiona" balva valsts kapitāla uzņēmumu grupā, ko saņēma AS "Latvijas valsts meži" (LVM) par inovācijām loģistikas, datu apstrādes un dronu tehnoloģiju jomā.

“Mūsdienu biznesa vide ir strauji mainīga. “Latvijas valsts meži” kā valsts kapitālsabiedrība lielu uzmanību pievērš pētniecībai un attīstībai, lai jau šodien un tuvākajā nākotnē nodrošinātu mūsdienīgus pakalpojumus un efektīvu valsts resursu pārvaldību,” skaidro LVM valdes loceklis Māris Kuzmins.

whatsapp image 2023 12 15 at 10.36.18

"Eksporta čempiona" balvu tradicionāli pasniedza "Eksporta un inovācijas balvas" patrons, Valsts prezidents Edmunds Rinkēvičs. Šogad šo apbalvojumu saņēma AS "Latvijas Finieris", kuram aizvadītajā gādā izdevās kāpināt eksporta apgrozījumu par 27 %. Savukārt ekonomikas ministrs V. Valainis pasniedza "Inovācijas čempiona" balvu uzņēmumam "Latvijas Mobilais Telefons", kas šogad pārsteidza ar saviem panākumiem jūras noklāšanā ar 5G tīkla pārklājumu, satiksmes monitoringa tehnoloģiju izstrādi. Savukārt "Altum" specbalvu "Drošākais eksportētājs" saņēma SIA "Polystylex".

53397022832 b028e842c5 o

Šogad konkursā balvas tika pasniegtas piecās nominācijās, ar mērķi godināt Latvijas komersantus, kas sasnieguši labus rezultātus jaunu un eksportspējīgu produktu ražošanā, inovāciju ieviešanā, viedās specializācijas veicināšanā, kā arī radījuši eksportspējīgus, jaunus tūrisma produktus.

Konkurss "Eksporta un inovāciju balva 2023" ir augstākais valsts apbalvojums uzņēmējdarbībā, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Centrālo statistikas pārvaldi (CSP), finanšu institūciju "Altum" un Latvijas eksportētāju asociāciju "The Red Jackets".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI