DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

AS “Rīgas siltums” ziedos siltumapgādi Ukrainas vēstniecībai

Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komitejā 14. decembrī tika atbalstīta AS “Rīgas siltums” iniciatīva ziedot siltumapgādes pakalpojumus Ukrainas Republikas vēstniecībai.

AS “Rīgas siltums” plāno ziedot siltumapgādi 150 MWh apjomā laika posmā no 2023. gada 1. oktobra līdz 2024. gada 30. septembrim Ukrainas vēstniecības ēkai Kalpaka bulvārī 3, Rīgā. Pēc šobrīd spēkā esošā siltumenerģijas tarifa ziedojuma finansiālā vērtība ir 13 135,50 eiro.

Turpinoties Krievijas militārajam uzbrukumam, Ukrainas valsts pārvaldes resursi tiek novirzīti valsts aizsardzībai, līdz ar to vēstniecības ēkas uzturēšanai trūkst līdzekļu, un Ukrainas vēstniecība šobrīd saskaras ar grūtībām savlaicīgi apmaksāt rēķinus par siltumenerģijas piegādi un lietošanu.

Ziedojamais siltumenerģijas apjoms ir aprēķināts, balstoties uz Ukrainas vēstniecības vidējo siltumenerģijas patēriņa apjomu MWh. Minētais ziedojums neietekmēs AS “RĪGAS SILTUMS” siltumenerģijas tarifa pamatojošās izmaksas, tas nozīmē – ziedojums neietekmēs pakalpojumu cenas citiem klientiem. Ar ziedojumu Ukrainas vēstniecībai tiks samazināta AS “RĪGAS SILTUMS” plānotā peļņa 2023./2024.finanšu gadā.

AS “Rīgas siltums” šogad jau ziedojis 8 dīzeļa un benzīna ģenaratorus Ukrainai, lai palīdzētu nodrošināt elektroapgādi Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Galīgais lēmums par AS “Rīgas siltums” ziedojumu jāpieņem Rīgas domes sēdē.

AS RĪGAS SILTUMS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Siltumtīklu kopējais garums ir ap 825 kilometru, no kuriem 85% atrodas AS RĪGAS SILTUMS īpašumā.

Rīgas pašvaldība ir lielākais AS “Rīgas siltums” kapitāldaļu turētājs – tai pieder 49% uzņēmuma akciju. Latvijas valstij pieder 48,995%, SIA "Enerģijas risinājumi. RIX" pieder  2%, bet AS "LATVENERGO" 0,005% kapitāla daļu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI