DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Klimata un enerģētikas ministrs dosies reģionālajā vizītē uz Grobiņas, Dienvidkurzemes novadu un Liepāju

Š.g. 14. decembrī klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis dosies reģionālajā vizītē uz Dienvidkurzemes novadu, Grobiņas novadu un Liepāju. Reģionālās vizītes ietvaros ministrs apmeklēs Grobiņas sinhronā kompensatora staciju, aizvadot diskusijas ar projekta īstenotājiem un piedaloties mums vēsturiski nozīmīgā notikumā – iemūrējot laika kapsulu Grobiņas sinhrona kompensatora stacijas pamatos. Vienlaikus ministrs tiksies ar Dienvidkurzemes novada priekšsēdētāju Aivaru Priedolu un Liepājas pilsētas pašvaldībā aizvadīs tikšanos ar domes priekšsēdētāju Gunāru Ansiņu, kā arī apmeklēs Liepājas speciālo ekonomisko zonu (SEZ).

Dienas pirmajā daļā ministrs tiksies ar Dienvidkurzemes novada priekšsēdētāju Aivaru Priedolu un domes pārstāvjiem, lai diskutētu par klimata un enerģētikas nozares aktualitātēm novadā un sniegtu atbildes uz jautājumiem.

Tāpat reģionālās vizītes laikā norisināsies Baltijas valstīs vērienīgākās enerģētiskās neatkarības projekta īstenošanai veltīts pasākums – laika kapsulas ierakšana Grobiņas sinhronā kompensatora stacijas pamatos, kur kopīgu vēstījumu nodos arī klimata un enerģētikas ministrs K. Melnis. Plānots aizvadīt diskusijas ar projekta īstenotājiem par projekta virzību.

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas energosistēmu sinhrona darba uzsākšana ar Eiropas energosistēmu 2025.gada sākumā – tuvojas noslēguma fāzei. Latvijā tiks izbūvētas un pieslēgtas pārvaldes tīklam trīs sinhrono kompensatoru stacijas – AS “Augstsprieguma tīkls” elektropārvaldes sistēmas apakšstacijās “Ventspils”, “Līksna” un “Grobiņa”.

Reģionālās vizītes noslēgumā, apmeklējot Liepājas pilsētu, ministrs Kaspars Melnis aizvadīs tikšanos ar Liepājas domes priekšsēdētāju Gunāru Ansiņu, lai diskutētu par aktualitātēm, kas saistītas ar klimata un enerģētikas jomu, kā arī sadarbībā ar pašvaldību apmeklēs Liepājas SEZ.

Reģionālo vizīšu cikla ietvaros pirmā reģionālā vizīte tika aizvadīta 6.oktobrī, Latgales reģionā, apmeklējot Ludzas pašvaldību, kā arī Rēzeknes novadu. Vizītes laikā ministrs K. Melnis apmeklēja vairākus novada uzņēmumus, kas veikuši ievērojamus klimatam draudzīgus ieguldījumus ražošanas iekārtās un ēkās, kā arī diskutējot ar pašvaldību vadītājiem, kuri atbalsta klimatam draudzīgu risinājumu ieviešanu pašvaldību teritorijās.

Tāpat tika apmeklēta lielākā saules enerģijas elektrostacija Ludzā, ko Latvijas uzņēmēji uzbūvējuši sadarbībā ar Ukrainas saules elektrostaciju būvniecības speciālistiem, projektā izmantojot arīdzan Ukrainā ražotas komponentes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI