DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Raiņa un Aspazijas vasarnīca aicina vājdzirdīgos uz Gusta Ābeles autorvakaru

Raiņa un Aspazijas vasarnīca Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, 16. decembrī pulksten 18.00 aicina vājdzirdīgos uz tikšanos ar rakstnieku Gustu Ābeli, lai pavadītu kopīgu vakaru, sarunājoties par grāmatām, gatavojot pastkartes un grāmatzīmes.

Šajos Ziemassvētkos vasarnīcā raisās mierpilna gaisotne – tiek rīkots īpašs pasākums, kura norise pielāgota vājdzirdīgu cilvēku vajadzībām: tiks nodrošināta runātā teksta transkripcija uz ekrāna, lai informācija būtu pieejama visiem, kā arī tiks nodrošinātas atbalsta personas. Pasākums būs iespēja satikties ar romāna “Pasaulē mīļākais klusums” autoru Gustu Ābeli un izpausties radoši meditatīvā nodarbē – gatavojot pastkartes un grāmatzīmes. 

Vakars sāksies, iepazīstoties ar jauno rakstnieku Gustu Ābeli un stāstiem par romāna “Pasaulē mīļākais klusums” tapšanu. Apmeklētājiem būs iespēja uzrakstīt savus jautājumus, lai veidotu kopīgu sarunu par romānu un literatūrā aktuālo. Otrā daļa tiks veltīta kopības sajūtas radīšanai – katrs apmeklētājs tiks aicināts iepazīstināt pārējos ar savu iecienītāko grāmatu, autoru vai citātu. Taču noslēgumā īpaši mākslinieciskā gaisotnē notiks pastkaršu un grāmatzīmju gatavošana.

Pasākums ir iespēja satikties, lai pavadītu vērtīgu laiku kopā un iepazītos ar pašu jaunāko literatūru. Romāns “Pasaulē mīļākais klusums” izdots 2023. gadā un ir jaunākās paaudzes rakstnieka debija literatūrā. Gusts Ābele (2004) ir teātra režijas students Latvijas Kultūras akadēmijā, Rakstniecības un mūzikas muzeja jauniešu pasākumu kurators un teātra studijas “Kāpnes” dibinātājs un vadītājs.

Foto un video materiāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI