DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Nelikumīgās medības Saldus novadā tiek izmeklētas

Valsts meža dienests informē, ka šobrīd notiek darbs, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, saistībā ar sestdien, 9.decembrī konstatētajām nelikumīgajām medībām Saldus novadā.

Valsts meža dienests savas kompetences ietvaros sniedz atbalstu Valsts policijai nelikumīgo medību izmeklēšanā. Šobrīd dienests izskata medību tiesību lietotāja, kura medību iecirknī notika nelikumīgās medības, darbības un vērtē to atbilstību Medību likuma un Medību noteikumu prasībām. Atbilstoši tām vainīgajām personām  tiks piemērota tiesiskā atbildība.

Valsts meža dienests pateicas video materiāla autoram, kas drosmīgi un operatīvi nofilmēja pārkāpumu, jo tas būtiski atvieglo nelikumīgo medību un ar to saistīto medību šaujamieroča lietošanas drošības noteikumu prasību pārkāpuma izmeklēšanu. Tāpat dienests aicina iedzīvotājus un medniekus ziņot par personu darbībām, kas neatbilst medības reglamentējošo normatīvo aktu prasībā. Par konstatētiem medību pārkāpumiem, nekavējoties jāinformē Valsts meža dienesta medību inspektori

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža apsaimniekošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI