DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: enerģijas avotu dažādošana nostiprina valstu enerģētisko drošību

FOTO: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

2. decembrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs piedalījās pasaules valstu līderu diskusijā par enerģētikas pāreju. Diskusija notika Apvienoto Arābu Emirātos, Dubaijā ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām konferences 28. sesijas (COP28) laikā.

Valsts prezidents uzsvēra alternatīvu enerģijas avotu izmantošanas nozīmi valstu enerģētiskās drošības stiprināšanā. “Enerģētikas pāreja ir nozīmīga klimatam, tā ir nozīmīga energoresursu cenas stabilizēšanai, kā arī lai mazinātu konfliktu un karadarbības Ukrainā ietekmi uz enerģētisko drošību,” diskusijas laikā norādīja E. Rinkēvičs.

Valsts prezidents atzīmēja Latvijas mērķi līdz 2030. gadam saražot tik daudz atjaunojamās enerģijas, lai tā pārsniegtu patēriņam nepieciešamo apjomu. “Latvija īsā laikā ir panākusi būtisku progresu, līdz ar Krievijas īstenoto pilna apmēra karadarbības Ukrainā sākumu pilnībā atsakoties no Krievijas dabasgāzes. Tas apliecina Latvijas spēju līdz 2030. gadam veiksmīgi attīstīt tīrus pašmāju enerģijas avotus,” skaidroja E. Rinkēvičs.

Vienlaikus Valsts prezidents uzsvēra, ka pārejai uz atjaunojamajiem energoresursiem ir jābūt tādai, kādu spēj īstenot un ieviest visi – neatkarīgi no valstu vai sabiedrības grupu attīstības līmeņa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI