DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Viedierīču nozīme bērnu pasaulē mūsdienās

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija 2023.gada 4.decembrī rīkos diskusiju “Viedierīces šūpulī – bērnība digitālajā laikmetā” par bērniem un viedierīču izmantošanu.

Mūsdienās bērnus un viedierīces bieži vieno nesaraujama saikne – no mazām dienām viedierīces var kalpot gan kā aukle, kas uz mirkli novērš bērna uzmanību un mierina, gan kā būtiska attīstības daļa, kas palīdz izzināt un izprast digitālo pasauli. Tomēr svarīgi izprast gan iespējamos ieguvumus bērnu iepazīstināšanai ar viedierīcēm agrā vecumā, gan iespējamos riskus. Vai viedierīces palīdz, vai kavē? Kā tās izmantot jēgpilni, lai veicinātu bērna attīstību, bet kad viedierīces labāk atstāt plauktā? Uz šiem jautājumiem 2023.gada 4.decembrī pulksten 15:00 Valsts bērnu tiesību aizsardzības Facebook kontā kopīgi meklēsim atbildes ar jomas ekspertiem: Maiju Katkovsku, Drošāka interneta centra vadītāju, Anitu Zdanoviču – neiropsiholoģi, kā arī pašiem vecākiem, kuri izvēlējušies viedierīces bērnu dzīvē iekļaut atšķirīgos veidos – Ilzi Zālīti -Veģi un Kitiju Spēku- Štobi.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti. Darbadienās no pulksten 12:00 – 20:00 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas (turpmāk - čats) – čata logs meklējams VBTAI mājaslapā www.uzticibastalrunis.lv, vai arī vēršoties pēc palīdzības e-pastā – uzticibaspasts116111@bti.gov.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI