DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

“Apeirons” organizē sajūtu pusdienas dažādu organizāciju pārstāvjiem, lai iepazītu dažādību

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” rīt, 2023. gada 28. novembrī, organizē “Sajūtu pusdienas”, kur neformālā gaisotnē dažādu organizāciju (Valsts kontrole, Nodarbinātības valsts aģentūra, Latvijas Darba devēju konfederācija, Labklājības ministrija, Draugiem Group, Lidl u.c.) pārstāvji iepazīsies ar izaicinājumiem, ar kuriem sastopas cilvēki ar funkcionāliem traucējumiem.

“Būtisks priekšnosacījums pozitīvām pārmaiņām ir sabiedrības spēja pieņemt dažādību. Šādi pasākumi ļauj parādīt iespējas personu ar invaliditāti nodarbināšanai no cita skatupunkta iespējas un to mērķis ir iedrošināt darba devējus sniegt darba iespējas ikvienam” uzsver Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis.

Pasākuma idejas pamatā izmantota pasaules praksē plaši atzītā World Cafe pieeja, kas paredz vispirms ļaut katram dalībniekiem sajust, kā jūtas cilvēks ar funkcionāliem traucējumiem un  pēc tam tematiskā domapmaiņā pārrunāt nozīmīgākos jautājumus un dalīties pieredzē, pārdomās sava galdiņa ietvaros. Maltītes laikā dalībnieki būs iespēja apgūt arī vairākas zīmju valodas zīmes, uzzināt vairāk par  Braila rakstu un vides pieejamību.

Par mielastu un restorāna līmeņa apkalpošanu gādās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma talantīgie audzēkņi.

Pasākumu finansiāli atbalsta Eiropas Savienība un tas tiek īstenots ERASMUS+ projekta “ Sociālo standartu harmonizēšana un izglītības sistēmas pilnveide pamatkompetenču attīstīšanai un nostiprināšanai personām ar smagiem intelektuāla rakstura traucējumiem” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI