DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Pacienta tuvinieces agresijas rezultātā Austrumu slimnīcas ārstei konstatē miesas bojājumus un viņa nonāk slimnīcā

Pacienta tuvinieces agresīvas reakcijas rezultātā par ārstu konsīlija lēmumu uzsākt t.s. smadzeņu nāves protokolu pacientam Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) intensīvās terapijas ārste nonākusi Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā (NMPUK), kur viņai konstatēti miesas bojājumi un noteikta darba nespēja. Naktī cietušajai ārstei palicis sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Pacients Austrumu slimnīcā tika nogādāts jau pēc ilgstošiem reanimācijas pasākumiem. Viņam tika turpināti ārstniecības pasākumi un pēc tam – visi normatīvajā regulējumā noteiktie diagnostiskie izmeklējumi un ārstu konsīliji t. s. smadzeņu nāves protokola  uzsākšanai.

Izrādot agresīvu nepiekrišanu šim ārstu konsīlija lēmumam, pacienta tuvinieces dažādos veidos traucēja intensīvās terapijas klīnikas darbu, bet galarezultātā viena no viņām uzbruka ārstei. NMPUK konstatēja ārstei nodarītus miesas bojājumus un noteica darba nespēju. Naktī uz pirmdienu ārstei palika sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Uz Austrumu slimnīcu tika izsaukta Valsts policija.

Gadījumi, kad pacienti izrāda agresiju pret slimnīcas ārstniecības un aprūpes personālu vai citiem darbiniekiem, nav retums. Šajā kontekstā miesas bojājumu nodarīšana ārstam, kas veic savus darba pienākumus, uzskatāma par ārkārtēju situāciju.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI