DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izsludināts konkurss uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora amatu

Ceturtdien, 16. novembrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 15. decembrim.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir šādas:

  • augstākā izglītība (vēlams maģistra grāds) vadības zinībās, ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnēs vai inženierzinātnēs;
  • vismaz trīs gadus ilga pieredze organizācijas vadītāja vai citā vadošā amatā ar vismaz 10 padotajiem darbiniekiem;
  • atbilstība likuma prasībām, lai pretendētu uz ierēdņa amatu un saņemtu pielaidi valsts noslēpumam;
  • nevainojama reputācija.

Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta izpratne par LIAA darbības jomu, tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi, kā arī par finanšu vadības jautājumiem un valsts pārvaldes uzbūvi. Pretendentiem jābūt pieredzei darbā privātajā sektorā vai sadarbībā ar privāto sektoru. Papildus vēlama darba pieredze investīciju piesaistes, eksporta veicināšanas un inovāciju jomā.

No pretendentiem tiek sagaidītas arī teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes, kā arī angļu valodas zināšanas C1 līmenī.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt LIAA direktora amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par LIAA prioritārajiem attīstības virzieniem, tostarp par to, vai ir nepieciešams atteikties no kādiem esošajiem attīstības virzieniem. Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, komandas vadīšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts ekonomikas ministram iecelšanai amatā.

Ieņemot amatu, nākamais LIAA direktors saņems mēnešalgu 6500 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem un iespēju vadīt perspektīvu valsts pārvaldes iestādi ar plašu pārstāvniecību loku dažādās pasaules valstīs.

Konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, kā arī Ministru kabineta tīmekļvietnē un sociālajos tīklos.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā ir Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle Katrīna Zariņa. Tāpat pretendentu novērtēšanā tiks piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI