DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Cepurītis: lai sasniegtu mērķus vides jomā, nepieciešama koordinēta politikas plānošana

FOTO: Reinis Inkēns, Saeima

”Visas sabiedrības interesēs ir pieņemt savlaicīgus, saskaņotus lēmumus vides jautājumos. Laicīga politikas plānošana pāri nozaru robežām nepieciešama arī, lai mēs kā Eiropas Savienības dalībvalsts spētu izpildīt izvirzītās prasības un sasniegtu mērķus vides jomā,” trešdien, 15.novembrī, Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē uzsvēra tās priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

Deputāti sprieda par Latvijas uzņemto saistību, ko paredz Eiropas Savienības normatīvie akti, izpildi vides jomā un aktuālajiem izaicinājumiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sēdē uzsvēra arī dabas aizsardzības aspektus. Ministrijas pārstāvji izcēla Latvijai aktuālākos, darbietilpīgākos mērķus vides jomā – gaisa kvalitāti un aizsardzību, ūdeņu kvalitāti un aizsardzību, tostarp notekūdeņu apsaimniekošanā, radiācijas drošību un atkritumu apsaimniekošanu. VARAM norādīja uz izaicinājumiem, ar ko Latvija saskaras atkritumu pārstrādes jomā un gaisa kvalitātes nodrošināšanā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa uzsvēra nepieciešamību rast kompromisu situācijās, kad saduras saimnieciskās vajadzības un vides aizsardzības intereses. Naudas trūkums nevar kļūt par attaisnojumu tam, ka mēs nesargājam vidi, kurā dzīvojam paši un dzīvos nākamās paaudzes, pauda I.Bērziņa.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji uzsvēra – vides jautājumi ir starpdisciplināri, tie paģēr saskaņotu un savlaicīgu politisku lēmumu pieņemšanu. Pieņemot lēmumus laicīgi, var iegūt daudz plašāku sabiedrības atbalstu, nekā risinot vides problēmas pēdējā brīdī.

Deputāti sprieda, ka vides prasību ieviešanā un mērķu sasniegšanā būtiska ir gan parlamentāriešu un atbildīgo ministriju, gan pilsoniskās sabiedrības un pašvaldību iesaiste. Parlamentārieši pauda, ka šādas diskusijas apliecina vides jomas svarīgumu politikā kopumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI