DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Atklāj Rīgas Juridiskās augstskolas programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā ziemas sesiju

FOTO: Ilze Salnāja, Ārlietu ministrija

2023. gada 13. novembrī valsts sekretārs Andris Pelšs atklāja Ārlietu ministrijas un ASV kopīgi finansētās Intensīvās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā 2023. gada trešo – ziemas sesiju. Rīgas Juridiskā augstskolas īstenotajā sešu nedēļu programmā piedalīsies 20 jaunie profesionāļi no Moldovas, Gruzijas, Uzbekistānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas un Turkmenistānas.

Valsts sekretārs uzrunā norādīja, ka programmā dalībniekiem tiek nodrošināta iespēja sešu nedēļu garumā iepazīt Eiropas Savienību no Latvijas perspektīvas. “Ceru, ka mūsu sasniegumi un iegūtās mācības ceļā uz tiem jūs iedvesmos,” teica A. Pelšs.

Intensīvā programma norit klātienē Rīgā. Programma ietver arī nedēļu ilgu mācību vizīti Briselē, kur tās dalībnieki tiekas ar dažādu Eiropas Savienības institūciju pārstāvjiem. Programmā piedalās partnervalstu publiskās pārvaldes, pilsoniskās sabiedrības un akadēmiskās vides profesionāļi.

Informācijai

Ārlietu ministrija programmu atbalsta no tai piešķirtā budžeta attīstības sadarbības politikas īstenošanai, piesaistot arī ASV finansējumu.

Kopš 2014. gada Rīgas Juridiskā augstskolas īstenotās programmas Eiropas tiesībās un ekonomikā kopā absolvējuši 627 dalībnieki no 20 partnervalstīm. Iegūtās zināšanas un pieredzi pārstāvji varēs izmantot savu valstu attīstības veicināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI