DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmieras novads saņem “Sporto visa klase” apbalvojumu “Aktīvākā pašvaldība”

9. novembrī “Arēna Rīga” svinīgi atklāta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta ''Sporto visa klase'' desmitā sezona. Atklāšanas ceremonijas laikā Valmieras novada pašvaldība saņēma arī īpašu apbalvojumu – aizvadītā projekta gada "Aktīvākā pašvaldība".

Atklāšanas pasākumā piedalījās ap 6000 projekta dalībnieku ar saviem skolotājiem, kā arī dažādi viesi, lai kopā svinētu jaunās sezonas sākumu un projekta desmitgades svētkus. Jau tradicionāli Latvijas Olimpiskā komiteja pasniedza arī speciālbalvas četrās nominācijās: “Atsaucīgākais klases audzinātājs”, “Atsaucīgākais sporta pedagogs”, “Aktīvākā izglītības iestāde” un "Aktīvākā pašvaldība". Par projekta "Sporto visa klase" aizvadītā gada aktīvāko pašvaldību Latvijā tika atzīta Valmieras novada pašvaldība, saņemot īpašu apbalvojumu no Latvijas Olimpiskās komitejas.

Šajā mācību gadā projektā "Sporto visa klase" no Valmieras novada piedalās 21 klase jeb 449 bērni, pārstāvot Valmieras Pārgaujas sākumskolu, Kocēnu pamatskolu, Mazsalacas vidusskolu, Valmieras 2. vidusskolu un Valmieras Viestura vidusskolu. Projekta laikā bērniem bez izglītības programmā noteiktajām trīs sporta stundām nedēļā notiks vēl papildu divas fakultatīvās sporta nodarbības saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas izstrādātu metodisko materiālu.

Apbalvojumu klātienē saņemt bija aicināts Jānis Baiks, Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, kurš izteica pateicību skolotājiem, kuri prot bērnus ieinteresēt un motivēt kustēties ar prieku, un vecākiem, kuri atbalsta bērnu pievienošanos projektam: “Sports norūda, veido raksturu, un esmu pārliecināts, ka fiziski aktīvi bērni ir arī apņēmīgāki un mērķtiecīgāki mācībās. Bērni mācās sadarboties cits ar citu un strādāt komandā.”

Atklāšanas pasākumā skolēniem bija iespēja satikt autosportistu Mārtiņu Sesku, vieglatlēti Agati Cauni, kalnu riteņbraucēju Mārtiņu Blūmu, Latvijas volejbola duetu, olimpietes Tīnu Graudiņu un Anastasiju Samoilovu, bet noslēgumā visiem kopā izkustēties grupas ''Citi Zēni'' koncerta pavadījumā.

Kopumā 2023./2024.mācību gadā projektā ''Sporto visa klase'' piedalās 317 klases jeb 6400 otro līdz sesto klašu skolēni no 35 pašvaldībām. Projekts īsteno Latvijas Olimpiskās komitejas misiju – Olimpiskās kustības ideālu un Latvijas sportistu augsto sasniegumu vērtību nostiprināšanu sabiedrībā, ieinteresējot bērnus un jauniešus nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, uzlabojot skolēnu veselību un viņu dzīves kvalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI