DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Krievija pārkāpusi Latvijas gaisa telpu

Vakar, 6. novembrī, Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku radars fiksēja Latvijas gaisa telpas pārkāpumu Latvijas – Krievijas pierobežā, ko veica Krievijas gaisa kuģis. Pēc robežas nelikumīgās šķērsošanas gaisa kuģis atgriezās Krievijas teritorijā.

Ņemot vērā konstatēto pārkāpumu, NBS uzsāka nepieciešamās darbības, lai novērstu jebkādu Latvijas drošības apdraudējumu. Operatīvā informācija tika nosūtīta NATO.

Par šo gadījumu Aizsardzības ministrija ir informējusi Ārlietu ministriju turpmāko diplomātisko pasākumu veikšanai. 7. novembrī uz Ārlietu ministriju tika izsaukts Krievijas vēstniecības Latvijā pagaidu pilnvarotais lietvedis, kuram saistībā ar notikušo tika iesniegta protesta nota. 

Aizsardzības ministrija uzsver, ka, ņemot vēra Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, Latvija pastiprināti veic savu sauszemes robežu, gaisa telpas un teritoriālo ūdeņu aizsardzību. Tāpat NATO sabiedrotās valstis rotācijas kārtībā nodrošina gaisa telpas patrulēšanas misiju virs Baltijas valstīm.

Latvija turpinās nodrošināt ES un NATO ārējās robežas aizsardzību. NBS gaisa telpas novērošanas sistēmas ir spējīgas nekavējoties identificēt gaisa telpas pārkāpumus un par to informēt NATO, lai kopīgi lemtu par nepieciešamajām darbībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI