DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par aizliegumu Krievijā reģistrētām automašīnām piedalīties ceļu satiksmē Latvijā

Saeima ceturtdien, 2.novembrī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz aizliegt Krievijas transportlīdzekļiem piedalīties ceļu satiksmē, ja tie netiks reģistrēti Latvijā noteiktā termiņā.

Deputāti galīgajā lasījumā arī skatīs Ārējās sauszemes robežas infrastruktūras izbūves likuma grozījumus, ar ko plānots paātrināt austrumu robežas aprīkošanu ar tehnoloģijām. 

Saeimā iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems, vai tos nodot izskatīšanai parlamenta komisijās. Tostarp ir grozījumi likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”, kas paredz izveidot jaunu reģistru - juridisko veidojumu jeb tās saucamo ārvalstu trastu patieso labuma guvēju reģistru.

Saeimas sēdes darba kārtībā ir lēmuma projekts par 10 247 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Palielināt vecāku pabalsta apmēru” turpmāko virzību. Tāpat deputāti lems par lēmuma projektu par 10 882 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par skaidras naudas nostiprināšanu Satversmē” turpmāko virzību.

Rītdienas sēdes darba kārtībā ir arī divi lēmuma projekti par neuzticības izteikšanu ārlietu ministram Arturam Krišjānim Kariņam, kā arī lēmuma projekts par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Kasparam Briškenam.

Deputāti ceturtdien arī skatīs Pieprasījumu komisijas atzinumu par deputātu pieprasījumu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim “Par saņemtajām terorisma draudu vēstulēm Latvijas skolu un pirmsskolu izglītības iestādēs”, kā arī par pieprasījumu Ministru prezidentei Evikai Siliņai “Par izteikumiem saistībā ar apņemšanos nepildīt Saeimā apstiprināto “Nacionālās drošības koncepciju 2023”” un par pieprasījumu “Par vispārējās kontroles palielināšanu un sodu funkciju paplašināšanu”.

Saeimas Prezidija apstiprinātajā sēdes darbakārtībā ir iesniegtas izmaiņas, tostarp astoņi likumprojekti, kas paredz ieviest jaunu veidu, kā juridiski nostiprināt divu pilngadīgu cilvēku attiecības, – partnerību. Tāpat iesniegtajās izmaiņās ir lēmuma projekts par valsts attīstības finanšu institūcijas “ALTUM” pārveidi par komercbanku, kā arī lēmuma projekts par valsts kontroliera Rolanda Irkļa atbrīvošanu no amata.

2.novembra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 17 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI