DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Atklās fotogrāfiju izstādi, kas veltīta bērniem un jauniešiem ar cistiskās fibrozes diagnozi

Saeimā ceturtdien, 2.novembrī, atklās ceļojošo fotogrāfiju izstādi “Ar skatu nākotnē”. Tā veltīta bērniem un jauniešiem ar cistiskās fibrozes diagnozi.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Atklāšanā klātesošos uzrunās arī Latvijas Cistiskās fibrozes biedrības vadītāja Alla Beļinska. Pasākumu vadīs Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa.

Fotoattēlos būs iespēja iepazīt bērnus un jauniešus ar cistiskās fibrozes diagnozi, kā arī uzzināt, cik būtiski var uzlaboties un mainīties cilvēku ar šo diagnozi dzīves, lietojot inovatīvus medikamentus. Tie var ietekmēt cilvēka emocionālo pašsajūtu, pateicoties laicīgai un kvalitatīvai ārstēšanai. Fotogrāfijās būs redzami bērni un jaunieši, kuri jau ir uzsākuši inovatīvā medikamenta lietošanu, un arī tie, kuri tos vēl tikai gaida.

Cistiskā fibroze ir pārmantota slimība, viena no biežāk sastopamajām dzīvildzi ierobežojām slimībām, kas skar galvenokārt elpošanas un gremošanas sistēmu. Bērni jau piedzimst ar cistisko fibrozi, nevis saslimst dzīves laikā. Slimība katram var noritēt atšķirīgi un izpausties dažādās smaguma pakāpēs. Cistiskā fibroze vidēji skar vienu no 2500 bērniem.

Izstādi rīko Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Latvijas Cistiskās fibrozes biedrību. To atklās ceturtdien, 2.novembrī, pulksten 10.35 Saeimas nama Balsošanas zālē, Jēkaba ielā 11. Izstāde parlamentā būs apskatāma līdz 8.novembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI