DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Spriedīs par ieceri uz diviem gadiem atlikt vietējo pašvaldību referendumu ieviešanu

Lai pārrunātu ierosinājumu uz diviem gadiem atlikt vietējo pašvaldību referendumu ieviešanu, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pirmdien, 30.oktobrī, uz sarunu aicinājusi nevalstiskās organizācijas (NVO). 

“Vairākas nevalstiskās organizācijas ir paudušas satraukumu, ka par diviem gadiem plānots pārcelt vietējo pašvaldību referendumu ieviešanas termiņu. Šis demokrātijas instruments iedzīvotājiem tika solīts jau labu laiku iepriekš, tāpēc ir jārod alternatīvi risinājumi, lai nodrošinātu iedzīvotāju līdzdalību lēmumu pieņemšanā savā pašvaldībā,” pirms tikšanās pauž Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs. 

Priekšlikumu par pašvaldību referendumu ieviešanas termiņa pagarināšanu iesniegusi Iekšlietu ministrija saistībā ar nepieciešamā finansējuma, tehniskā risinājuma izstrādes un testēšanas nodrošināšanu.   

Uz tikšanos aicināti nevalstisko organizāciju, kā arī atbildīgo institūciju pārstāvji. 

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ar NVO pārstāvjiem tiksies pirmdien, 30.oktobrī, pulksten 10.00 komisijas sēžu zālē – 308.telpā, Jēkaba ielā 16.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI