DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konferencē Saeimā spriedīs, kā Latvijā labāk ieguldīt Eiropas Savienības fondu naudu

Lai spriestu, kā Latvijā labāk ieguldīt Eiropas Savienības (ES) fondu naudu, Saeimā piektdien, 23. februārī, notiks konference “Tā ir arī mūsu nauda! Ko darīt, lai Eiropas Savienības fondu investīcijas būtu pārdomātākas?”. Konferenci organizē Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija sadarbībā ar biedrībām “Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS” un “Zaļā brīvība”.

Konferenci atklās komisijas priekšsēdētāja Viktorija Baire un Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka. Savukārt par to, kā Latvijas nevalstiskās organizācijas līdz šim iesaistījušās ES fondu programmēšanā un ieviešanas uzraudzībā, runās biedrības “Zaļā brīvība” pārstāvis Maksis Apinis.

Dalībnieki konferencē pārrunās līdzšinējo pieredzi ES fondu līdzekļu izmantošanā, kā šo praksi uzlabot un veicināt visu interešu grupu sekmīgu līdzdarbošanos.

Konferencē notiks divas diskusijas. Pirmajā diskusijā dalībnieki spriedīs par ES fondu sadales mācībām – par to, cik pārskatāmi līdz šim ir programmēti un ieviesti ES fondi, kā arī par to, ko no iepriekšējās prakses vajag vai nevajag pārņemt nākotnē. Šajā diskusijā piedalīsies Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka, PROVIDUS pētniece Līga Stafecka, kā arī Tartu Universitātes pētnieks Edgars Eihmanis.

Savukārt otrās diskusijas dalībnieki runās par sabiedrības iespējām uzraudzīt ES fondu izlietojumu. Šajā diskusijā piedalīsies Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja Viktorija Baire, Finanšu ministrijas Eiropas Savienības fondu sistēmas vadības departamenta direktore Inita Petrova, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietniece Signe Groza, biedrības “Zaļā brīvība” pārstāvis Maksis Apinis un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Regita Zeiļa.

Konference piektdien, 23.februārī, notiks parlamenta Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, un tā sāksies pulksten 10.00. Pasākumam ikviens varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē www.saeima.lv un parlamenta, kā arī PROVIDUS un biedrības “Zaļā brīvība” Facebook kontos.

Konferences programma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI