DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministrs reģionālajā vizītē apmeklēs Jelgavu

Piektdien, 27. oktobrī, ekonomikas ministrs Viktors Valainis reģionālajā vizītē apmeklēs Jelgavu, tiksies ar Jelgavas pašvaldības pārstāvjiem un novada uzņēmējiem, kā arī iepazīsies ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas biznesa inkubatora un Jelgavas Tehnikuma darbību, lai pārrunātu novadā aktuālos uzņēmējdarbības jautājumus.

“Jelgava un tās novada teritorija vēsturiski ir bijis viens no Latvijas industriālajiem centriem. Šobrīd Jelgavā un tās tuvumā attīstās divi lieli industriālie un atjaunojamās enerģijas projekti, kas nākotnē sniegs būtisku ieguldījumu mūsu valsts ekonomiskajā attīstībā un enerģētiskās drošības stiprināšanā,” uzsver ekonomikas ministrs Viktors Valainis. 

Reģionālās vizītes mērķis ir tikties ar novada uzņēmējiem, pārrunāt ekonomisko situāciju novadā un Jelgavas pilsētā, kā arī iepazīties ar uzņēmējiem aktuāliem problēmjautājumiem. Vizītes ietvaros ministrs tiksies ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvjiem un uzņēmējiem, kā arī apmeklēs Jelgavas novada kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmuma “Laflora” un automobiļu industrijas uzņēmumu SIA “Dinex Latvia” darbību.

Vizītes laikā ministrs tiksies arī ar LIAA Jelgavas biznesa inkubatora vadītāju Agnesi Oļševsku, iepazīsies ar inkubatora darbību, jauno uzņēmēju aktivitāti un izaicinājumiem uzņēmējdarbības attīstībai novadā. Inkubatora darbības teritorija ir Jelgava, Dobele, Bauska un to novadi. Inkubatora mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošinot fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām un pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu.

Tāpat ministrs iepazīsies ar Jelgavas tehnikuma piedāvātajām profesionālās izglītības programmām un tiksies ar tehnikuma direktori Janīnu Rudzīti, lai pārrunātu izglītības programmu atbilstību darba tirgus vajadzībām, kā arī jaunieši interesi apgūt šīs profesijas un šo speciālistu interesi iegūt papildu prasmes profesijā ar mērķi celt kvalifikāciju un līdz ar to arī konkurētspēju darba tirgū. Tehnikumā ir šādas izglītības programmas - zemes ierīcība (mērniecības tehniķis), autotransports (automehāniķis), kokizstrādājumu izgatavošana (mēbeļu galdnieks), būvdarbi (apdares darbu tehniķis), viesnīcu pakalpojumi (viesmīlības pakalpojumu speciālists), administratīvie un sekretāra pakalpojumi (klientu apkalpošanas speciālists), datorsistēmas, datu bāzes un datortīkli (datorsistēmu tehniķis), programmēšana (programmēšanas tehniķis), siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija (inženierkomunikāciju tehniķis).

Ekonomikas ministru vizītē pavadīs parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis, ministra biroja vadītāja Aija Mazitāne, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI