DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Valmierā tikušies Latvijas pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatori

FOTO: Publicitātes foto

24. oktobrī Valmierā notika Latvijas pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatoru seminārs “Pieaugušo izglītības darba organizēšana un īstenošana pašvaldībā”, kurā pārrunātas nozares aktualitātes.

Pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatoru semināri notiek regulāri – aptuveni reizi divos mēnešos, katru reizi citā vietā. Tikšanās reizēs ir iespējams pārrunāt nozares jaunumus, iepazīt citu pašvaldību pieredzi pieaugušo izglītības organizēšanā, uzzināt vairāk par pašvaldību veiksmīgi īstenotiem pieaugušo izglītības projektiem, kā arī mācīties no dažādiem izaicinājumiem, ar ko nākas saskarties ikdienas darbā. “Pieaugušo izglītības koordinatoru semināru mērķis ir tikties ar nozares ekspertiem, kas izklāsta par jaunākajām tendencēm, iedvesmoties citam no cita pieredzes un tīkloties. Lai gan pārstāvam dažādas pašvaldības, tomēr darba specifika un izaicinājumi ir līdzīgi. Pašvaldību pieaugušo izglītības koordinatori labprāt dalās savā pieredzē, tādēļ šī ikvienam dalībniekam ir iespēja aizgūt labas idejas turpmākajam darbam katram savā pašvaldībā, strādājot pie aktuāla un kvalitatīva izglītības piedāvājuma pieaugušajiem veidošanas,” stāsta Baiba Ločmele, Valmieras novada Izglītības pārvaldes profesionālās un mūžizglītības speciāliste. 

Klātesošos uzrunāja un semināru atklāja Baiba Ločmele, Laura Iveta Peninga, Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vecākā eksperte (projekta vadītāja), Dace Puriņa un Jeļena Muhina, Izglītības un zinātnes ministrijas Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vecākās ekspertes, kuras stāstīja par atļaujām neformālās izglītības programmas īstenošanai, to tiesisko ietvaru, savukārt Maija Anspoka, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts pārvaldes pakalpojumu politikas īstenošanas koordinācijas nodaļas vadītāja, Valsts pārvaldes pakalpojumu attīstības departamenta direktora vietniece, sniedza informāciju par pašvaldību pakalpojuma pieejamību valsts pārvaldes pakalpojumu portālā un turpmāk veicamo, bet Dr.sc.admin. Anita Zaļaiskalne, Latvijas Zinātņu tālmācības vidusskolas metodiķe, Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekta “Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” eksperte, iepazīstināja ar neformālās izglītības programmu satura izstādi un izvērtēšanu.

Pēc semināra pieaugušo izglītības koordinatori apmeklēja Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolu (VDMV), iepazinās ar skolas darbu, devās ekskursijā pa skolu, aprunājās ar skolotājām par formālās izglītības aktualitātēm, noskaidroja vairāk par skolas panākumiem neformālās izglītības programmu īstenošanā, kā arī tikās ar pasniedzēju Mairitu Šperliņu-Priedīti, kura pasniedz neformālas izglītības programmu “Digitālās pamatprasmes”.

Pēc VDMV apmeklējuma semināra dalībnieki tika aicināti apmeklēt Valmieras koprades darbnīcu DARE un iesaistīties radošā aktivitātē.

Semināru Valmierā organizēja Valmieras novada pašvaldība sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Jāpiemin, ka 25. oktobrī pieaugušo neformālās izglītības koordinatoru seminārs turpinājās Smiltenē.

Seminārs tiek organizēts Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projekts “Nacionālie koordinatori Eiropas programmas ieviešanai Latvijas pieaugušo izglītībā” Nr. 10105130 - NCLV - ERASMUS-EDU-2021-AL-AGENDA-IBA ietvaros.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI