DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konferencē Saeimā diskutēs par sociālo uzticēšanos valstij

Lai diskutētu par sociālo uzticēšanos, kas Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2021.-2027.gadam noteikta kā viens no četriem Latvijas stratēģiskajiem mērķiem, piektdien, 27.oktobrī, Saeimā norisināsies starptautiska konference "Uzticēšanās sabiedrībā un uzticēšanās valsts varas institūcijām Latvijā". Konferencē aicināti piedalīties Saeimas deputāti, jomas pētnieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji. 

Konferences atklāšanā par uzticēšanos kā mūsu kopējo izaicinājumu dalībniekus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša. Tāpat dalībniekus uzrunās Somijas Finanšu ministrijas Publiskās pārvaldības departamenta Pārvaldības politikas nodaļas vadītāja, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Atvērtās pārvaldības darba grupas vadītāja Katju Holkeri (Katju Holkeri). 

Valsts kanceleja šī gada augustā sadarbībā ar biedrību “Latvijas Lauku forums” uzsāka sarunu ciklu, kurā ar iedzīvotājiem diskutē par uzticēšanos, izmantojot Somijā plaši izmantoto “dialoga apļu” metodi. Sarunas jau notikušas Rīgā, Pierīgā, Vidzemē, Kurzemē, Zemgalē, Latgalē un Sēlijā, un konferences darba kārtībā būs šo sarunu kopsavilkums. 

Pasākumā par sarunu ar iedzīvotājiem rezultātiem un secinājumiem stāstīs biedrības “Latvijas Lauku tūrisms” izpilddirektora pienākumu izpildītāja Zane Seredina un biedrības pētniece un eksperte Kristīne Rolle.      

Savukārt par uzticēšanās dinamiku, uzticēšanās trūkuma cēloņiem un uzticēšanos veicinošiem faktoriem Latvijas un starptautisko pētījumu kontekstā konferencē runās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes sociālo zinātņu doktori Inta Mieriņa un Jurijs Ņikitins. 

Konference "Uzticēšanās sabiedrībā un uzticēšanās valsts varas institūcijām Latvijā" piektdien, 27.oktobrī, norisināsies Saeimas Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, un tā sāksies pulksten 9.30. Interesenti konferencei varēs sekot līdzi tiešraidē Saeimas tīmekļvietnē  www.saeima.lv un parlamenta Facebook kontā. 

Programma

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI