DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

K. Briškens ar Valsts prezidentu pārrunā dzelzceļa stiprināšanu un jauna tilta pār Salacu būvi

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Pirmdien, 23. oktobrī, satiksmes ministrs Kaspars Briškens tikās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, lai pārrunātu aktualitātes, tostarp jauno elektrovilcienu piegādi, dzelzceļa staciju neslēgšanu un jauna tilta pār Salacu Salacgrīvā būvi.

“Latvija ir pēdējā posmā, lai beidzot izietu no Krievijas tranzīta orbītas. Bet ar to vien nepietiek – mums ir mērķtiecīgi jāiet Rietumu virzienā, savienojot Latviju ar Eiropas dzelzceļu, stiprinot drošu, zaļu un piekļūstamu sabiedrisko transportu un ieviešot labas pārvaldības prakses,” uzsvēra satiksmes ministrs K. Briškens.

Satiksmes ministrs iepazīstināja Valsts prezidentu ar savām nozares prioritātēm – zaļo kursu, stiprinot dzelzceļu kā sabiedriskā transporta mugurkaulu, drošības un piekļūstamības nodrošināšanu visām iedzīvotāju grupām, nozares starptautiskās konkurētspējas stiprināšanu un labas pārvaldības ieviešanu.

Tiekoties puses pārrunāja Latvijas atbalstu Ukrainas graudu tranzītam caur Latviju, izmantojot dzelzceļu. Šomēnes Rīgas ostā veiksmīgi uzņemtā pirmā Ukrainas graudu krava ir labs sākums sadarbībai ar Ukrainu loģistikas jomā, kas ir jāturpina.

Puses pauda vienprātību par Salacgrīvas tilta stratēģisko nozīmi un nepieciešamību stādīt ambiciozus mērķus divu gadu laikā uzbūvēt jaunu tiltu pār Salacu. Tāpat puses bija vienisprātis par nepieciešamību meklēt risinājumus, lai stiprinātu reģionālos medijus ar pasta palīdzību un valsts digitālā dvīņa pilotēšanu.

Vēl puses pārrunāja Rail Baltica projekta īstenošanu un iespējamos risinājumus ilgtspējīgam nozares finansēšanas un pārvaldības modelim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI