DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Īpaši pielāgots mobilās lietotnes LVM GEO modulis tiks izmantots elektrolīniju apsekošanai

LVM GEO platforma, kas sākotnēji izstrādāta AS “Latvijas valsts meži” (LVM) iekšējām vajadzībām un atbalsta uzņēmuma biznesa procesus, tiek pielāgota atbilstošajai jomai un ieviesta arī citos uzņēmumos. AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) vajadzībām LVM ir izstrādājusi īpaši pielāgotu moduli mobilajā lietotnē LVM GEO, kas ļaus modernizēt elektrolīniju apsekošanu, kā arī nodrošinās ātrāku datu apmaiņu ar pārvades tīkla informācijas sistēmām.

LVM valdes loceklis Māris Kuzmins uzsver: ”Jau vairākus gadus LVM “Biznesa sistēmu risinājumi” izstrādā un uztur AST pārvades tīkla ģeogrāfiskās informācijas sistēmu. Tagad šo sistēmu papildina mobilās lietotnes modulis, kas AST speciālistiem atvieglos ikgadējo apsekojumu veikšanu un iegūto datu apstrādi. Mobilās lietotnes specializētā funkcionalitāte izstrādāta, sadarbojoties abu pušu speciālistiem, katram tajā ieguldot savas profesionālās zināšanas un pieredzi. Esam gandarīti, ka tieši abpusējā sadarbībā ir izdevies radīt labāko risinājumu.”

appo4907

"Īstenojot AST digitālo transformāciju, esam izveidojuši vairākas savstarpēji integrētas informācijas sistēmas, kurās ir pieejama visa informācija par veiktajiem un plānotajiem darbiem pārvades tīklā un apakšstacijās, iekārtām, kas palīdz efektīvāk plānot un kontrolēt tīkla stāvokli. Jau labu laiku gaisvada līniju apsekošanai izmantojam arī dronus. Iespēja iziet "lauka darbos" un uzreiz nodot datu bāzēm fiksēto, bija tikai loģisks nākamais solis procesu paātrināšanā un darbības efektivitātes paaugstināšanā", stāsta AST valdes loceklis Imants Zviedris.

Ar lietotnes palīdzību AST speciālisti reāllaikā varēs ērti un ātri fiksēt un aktualizēt gaisvada līniju tehnisko stāvokli, identificēt vietas, kur potenciāli iespējama defektu veidošanās, kā arī atzīmēt tuvākās veģetācijas un gaisvadu līniju vadu attālumu no zemes, izvērtējot attālumu atbilstību standartiem, vienlaikus pievienojot vizuālo informāciju par apsekojamajiem objektiem. Tāpat LVM GEO apsekošanas modulis nodrošina pieeju nepieciešamajām tiešsaistes kartēm, kā arī darbu ar kartēm bezsaistes režīmā, vietas precīzas koordinātes un maršrutēšanas funkciju, ģeotelpisko uzdevumu saņemšanu un citas iespējas.

Mobilā lietotne LVM GEO ir populārākā karšu lietotne Latvijā, tās aktīvo lietotāju skaits pārsniedz 100 000 lietotāju. Lietotnes publiskā versija ir noderīgs rīks tiem, kam darba pienākumi vai atpūta saistīta ar atrašanos dabā, savukārt organizāciju biznesa procesiem pielāgotās lietotnes autorizētās versijas izmanto specifisku darba uzdevumu veikšanai un resursu pārvaldībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI