DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

VARAM ministre I. Bērziņa: finansējuma piešķiršana sporta infrastruktūras attīstībai ir būtiska

Ceturtdien, 12. oktobrī, notika Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministres Ingas Bērziņas tikšanās ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Vadimu Ļašenko un viceprezidentiem - Sergeju Kovaļovu un Olafu Pulku. Tikšanās laikā pārrunāta iespējamā valsts budžeta finansējuma piešķiršana sporta infrastruktūras attīstībai 2024. un turpmākajos gados.

Kā uzsver VARAM ministre Inga Bērziņa: “Sporta un futbola infrastruktūras attīstības Latvijā galvenās pamatvērtības ir sportiska un veselīga dzīvesveida attīstība sabiedrībā, kā arī sabiedrības sociālā integrācija. Finansējums no valsts budžeta ir būtisks un tas ir paredzēts ilgtermiņā.”

"Līdz šim sadarbībā ar VARAM ir veikti un tiek realizēti vairāki nozīmīgi futbola infrastruktūras uzlabošanas projekti, kuriem turpinājumu saredz visas iesaistītās puses. Pie šādas sadarbības formas, kurā tiek sniegts valstiska līmeņa atbalsts futbola un sporta infrastruktūras uzlabošanai reģionos, ir strādāts vairākus gadus, tai skaitā vairojot izpratni par sporta infrastruktūras vajadzībām un šādu investīciju atgriezenisko labumu," pauž V. Ļašenko. "Priecājamies par VARAM ieinteresētību investīciju turpināšanā un dziļo izpratni par šī sporta veida pievienoto vērtību plašām sabiedrības grupām. Futbola infrastruktūras attīstība reģionos ir vajadzība, bez kuras šī sporta veida izaugsme valstī nav iedomājama."

Jāatgādina, ka līdzīgā sadarbībā jau realizēti, uzsākti vai plānoti vairāki sporta infrastruktūras uzlabošanas projekti Latvijas pašvaldībās, to vidū arī apgaismojuma izbūve vairākos stadionos.

Līdzīgi kā iepriekš, Valsts reģionālās attīstības aģentūra rīkos projektu konkursus pašvaldībām sporta un futbola infrastruktūras attīstībai, lai veicinātu dažādas sporta aktivitātes, tai skaitā starptautiska mēroga pasākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI