DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Noslēgusies naudas atmaksa SIA “TT Baltics” Latvijas klientiem par nenotikušiem ceļojumiem

SIA “TT Baltics” (TT Baltics SIA) ir pabeidzis naudas līdzekļu atmaksu Latvijas ceļotājiem par nenotikušajiem ceļojumiem visiem tiem Latvijas ceļotājiem, kuri bija vērsušies ar iesniegumu SIA “TT Baltics”. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina Latvijas ceļotājus līdz 2023. gada 31. oktobrim informēt PTAC, ja pieteiktā naudas atmaksa SIA “TT Baltics” par nenotikušu ceļojumu tomēr nav notikusi, jo SIA “TT Baltics” patlaban veic Latvijas ceļotāju novēloti iesniegto prasījumu papildsaraksta veidošanu. Informāciju aicinām iesūtīt, rakstot uz e-pasta adresi pasts@ptac.gov.lv. Brīdinām, ka, ja iesniegumi tiks iesniegti pēc šī datuma, pastāv risks, ka maksājumus vairs nebūs iespējams veikt.

Jau vēstīts, ka pret tūrisma operatora SIA “TT Baltics”, kas plašāk pazīstams kā TUI koncerna pārstāvis Baltijā, patieso labuma guvēju ir vērstas starptautiskās sankcijas, tādēļ uzņēmums atcēla visus plānotos ceļojumus. SIA “TT Baltics” iesniegusi PTAC informāciju, ka līdz 2023. gada 15. septembrim kopā Baltijas valstīs atmaksāti 1 867 827.55 EUR (Latvijas ceļotājiem atmaksāti 715 586.59 EUR; Lietuvas ceļotājiem atmaksāti 557 310.35 EUR; Igaunijas ceļotājiem atmaksāti  594 930.61 EUR).

Savukārt naudas atmaksa patērētājiem Lietuvā un Igaunijā par nenotikušiem ceļojumiem joprojām turpinās. Ņemot vērā SIA “TT Baltics” iesniegto informāciju, Igaunijas un Lietuvas ceļotājiem, kuri vērsušies ar iesniegumiem par naudas atmaksu, vēl izmaksājami apmēram 185 074.60 EUR.

Maksājumu procesa virzība Lietuvā un Igaunijā norisinās stabili, bet lēnā tempā, jo lielam skaitam pieteikto prasījumu tiek veiktas papildu pārbaudes no banku puses, lai nodrošinātu to, ka līdzekļi nekļūst pieejami sankcionētajai personai, un notiek caurskatāma naudas atmaksa ceļotājiem.

Ņemot vērā īpašo situāciju, piemērojot SIA “TT Baltics” patiesā labuma guvējam sankcijas, šāda veida un apmēra process nekad nav ticis īstenots, un iesaistītās puses procesa gaitā ir sastapušās ar dažādiem  šķēršļiem, kurus ar visu iesaistīto pušu kopīgiem spēkiem izdevies atrisināt tādā mērā, lai būtu iespējams turpināt maksājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI