DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Zemessardzes koris aicina uz koncertu Rīgas Lutera baznīcā Torņakalnā

FOTO: Publicitātes foto

Ceturtdien, 28. septembrī, plkst. 19.30 Rīgas Lutera baznīcā, Torņakalnā, Zemessardzes koris “Stars” diriģenta Ārija Šķepasta vadībā aicina uz garīgās mūzikas koncertu “Cantate Domino”.

Koncerta programmā iekļautas kompozīcijas, kuras pārstāv dažādus a capella kora mūzikas laikmetus, sākot no baroka līdz mūsdienu latviešu un ārzemju autoru opusiem, starp tiem H. Pērsela, J. Reinbergera, A. Bruknera, E. Grīga, Dž. Ratera, Z. Randala-Strūpa, V. Miškina, Ā. Šķepasta, J. Ustinskova, J. Jančevska, Ē. Ešenvalda kompozīcijas.

“Jau septembra beigās Zemessardzes koris “Stars” dosies uz Lietuvu, lai piedalītos 13. Starptautiskajā Sv. Jēkaba festivālā, ko ar Lietuvas Valsts prezidenta un metropolīta atbalstu rīko Lietuvas Valsts koris “Vilnius”. Festivālā piedalīsies arī kori no Igaunijas, Polijas, Vācijas, Austrijas, Ukrainas un daudzām citām valstīm. Zemessardzes kora “Stars” koncerts Rīgas Lutera baznīcā būs kā ieskats daļā programmas, ko koris atskaņos kaimiņvalstī. Jāpiezīmē arī, ka koncerts Rīgas Lutera baznīcā notiks dienā, kad visā Baltijā tiek pieminēti pasažieru prāmja “Estonia” bojāgājušie. Domājot par šodienu, mēs vēlamies arī aizlūgt par cīņu dalībniekiem Ukrainā,” uzsver Zemessardzes kora “Stars” diriģents Ārijs Šķepasts.

Zemessardzes koris “Stars” ir Zemessardzes orķestra apakšvienība, kura dibināta 2012. gada 5. septembrī, kad diriģenta vecākā zemessarga Ārija Šķepasta uzrunāti kopā sanāca vairāk nekā 30 dziedātāju no Latvijas labākajiem amatieru un profesionālajiem koriem. Pastāvēšanas laikā Zemessardzes koris “Stars” ir piedalījies neskaitāmos Latvijas atzīmējamām dienām, piemiņas brīžiem un Zemessardzes svētkiem veltītajos dievkalpojumos. Nozīmīga ir bijusi arī sadarbība ar komponistu Mārtiņu Braunu, kopā ar autoru atskaņojot viņa radīto dziesmu ciklu “Daugava”, ieguldīts neatlaidīgs darbs, ieskaņojot visas kora diriģenta Ārija Šķepasta oriģināldziesmas un tautasdziesmu apdares. Popularizējot Zemessardzi sabiedrībā, koris koncertējis Latvijas labākajās koncertzālēs Zemessardzes orķestra organizētajos koncertuzvedumos, tai skaitā “Karavīrs gadu simtā”, “Div’ dūjiņas”, “Savas zemes sargs” un “Mūsu zeme. Mūsu tauta”, kas tika veltīts Zemessardzes trīsdesmitajai gadadienai.

Turpinot Zemessardzes orķestra un kora tradīcijas, ieeja koncertā bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI