DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Arodbiedrības diskutēs par jauniešiem un pirmspensijas vecuma nodarbinātajiem darba tirgus ilgtspējas kontekstā

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) 25. septembrī plkst.15.00 organizē vebināru “Jaunieši un pirmspensijas vecuma nodarbinātie darba tirgus ilgtspējas kontekstā”.

 LBAS atsaucās Valsts Kancelejas aicinājumam piedalīties Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļā 2023, kura norisināsies no 18. septembra līdz 8. oktobrim.

Semināra pirmajā daļā Valsts Kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Valsts attīstības uzraudzības un novērtēšanas nodaļas vadītājs Vladislavs Vesperis informēs par Latvijas pieeju ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanā saistībā ar cienīgu darbu un ekonomikas izaugsmi. Ekonomikas ministrijas Analītikas dienesta vecākais ekonomists Normunds Ozols runās par ilgtspējīgas darbaspēka pieejamības nodrošināšanu Latvijas darba tirgū: iespējām un izaicinājumiem aktīvākai jauniešu un pirmspensijas vecuma iedzīvotāju iesaistei nodarbinātībā. Savukārt Labklājības ministrijas Darba tirgus politikas departamenta direktors Imants Lipskis iedziļināsies jauniešu un pirmspensijas vecuma iedzīvotāju statusā darba tirgū un sociālajās garantijās.

Vebināra otrajā daļā, kas norisināsies no plkst. 16.10 līdz plkst.17.00, LBAS ir aicinājusi piedalīties politiķus, lai diskutētu par darba tirgus izaicinājumiem un risinājumiem attiecībā uz darba tirgus ilgtspējas nodrošināšanu, īpaši vēršot uzmanību uz jauniešiem vecuma grupā 15 – 29 gadi un pirmspensijas vecuma strādājošajiem vecuma grupā 50+.

Līdz 22. septembra rītam esam saņēmuši apstiprinājumu, ka LBAS vebinārā piedalīsies deputāte Mairita Lūse no frakcijas “PROGRESĪVIE”,  Zaļo un zemnieku savienības frakcijas deputāte Līga Kļaviņa, bet frakciju “JAUNĀ VIENOTĪBA” pārstāvēs  deputāts Gatis Liepiņš.

Aicinājums uz LBAS organizēto vebināru ir nosūtīts arī citām Saeimas frakcijām - “APVIENOTAIS SARAKSTS”, “Nacionālā apvienība”, “LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ”.

Aicinām LBAS vebināram “Jaunieši un pirmspensijas vecuma nodarbinātie darba tirgus ilgtspējas kontekstā” pieslēgties visus interesentus.

Dalībai pasākumā nepieciešams reģistrēties, izmantojot šo Zoom saiti (pēc reģistrācijas jūs saņemsiet apstiprinājuma e-pastu, kurā būs saite, lai pieslēgtos Zoom sesijai):

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZUsc--srjMsG93_4ivfF5Gdd3WRiOkNQ40Z

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI