DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. septembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Izsludināts projektu konkurss komunikācijas kampaņas īstenošanai par demokrātiju 

Lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju izpratni par demokrātiju un sekmētu iesaisti sabiedriskajos procesos, Aktīvo iedzīvotāju fonds (AIF) izsludinājis atklātu projektu konkursu komunikācijas kampaņas īstenošanai par demokrātiju. Projektu iesniegšanas termiņš ir šī gada 24. oktobris, bet jau 7. septembrī notiks informatīvais seminārs par konkursu. 

Konkursa aktualitāti un nepieciešamību raksturo AIF padomes priekšsēdētāja, Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga: “Analizējot sabiedrības līdzdalības rādītājus Latvijā, joprojām vērojama kritiski zema iedzīvotāju uzticība valstij, kā arī salīdzinoši vāja pilsoniskā kompetence, tai skaitā zema informētība, politiskā un pilsoniskā interese, kritiskās domāšanas un pilsonisko prasmju trūkums. Diemžēl šāda vide ne tikai rada pozitīvus apstākļus populismam un var veicināt radikālu viedokļu izpausmi, bet arī kavē valsts attīstību kopumā.” 

Projektu konkursa mērķis ir, finansējot komunikācijas kampaņu, veicināt Latvijas iedzīvotāju izpratni par demokrātiju un cilvēku līdzdalības nozīmi demokrātiskos procesos, kā arī sekmēt pozitīvu attieksmi pret demokrātiju un iesaisti tās procesos. Kampaņa būs jāīsteno visā Latvijā, sasniedzot arī attālos lauku reģionus. Tai jābūt vērstai uz iespējami plašas sabiedrības sasniegšanu, tomēr atsevišķi kampaņas elementi var būt paredzēti arī specifiskām mērķa grupām. 

Saturiski kampaņai ar piemēriem būs jāparāda līdzdalības daudzveidīgās formas un metodes, un to nevar fokusēt kādā specifiskā tematiskajā jomā vai vērst tikai uz kādu konkrētu līdzdalības veidu. AIF vadītājs Ansis Bērziņš paskaidro: “Spēcīgu pilsonisko sabiedrību raksturo ne tikai dalība vēlēšanās, bet arī aktīva iesaiste citos procesos starp vēlēšanām, un līdzdalības veidu netrūkst – sākot no dalības skolēnu parlamentā vai daudzdzīvokļu mājas pārvaldē līdz iesaistei apkaimes biedrībās vai valsts un pašvaldību konsultatīvajās padomēs un darba grupās. Tāpēc mēs sagaidām vērienīgu kampaņu, kas cilvēkiem saprotamā un vienkāršā valodā, galvenokārt caur konkrētiem līdzdalības piemēriem, izskaidros demokrātijas vērtību un iespējas, ļaujot tai noticēt un izprast “demokrātiju darbībā”.” 

Projektu var iesniegt biedrības un nodibinājumi, un projekta īstenošanā jāpiesaista kampaņas mērogam un specifikai atbilstoši komunikācijas jomas speciālisti. Konkursā tiks atbalstīts viens projekts ar finansējumu no 100 000 – 140 000 eiro, līdzfinansējums nav nepieciešams. Kampaņa jāīsteno 2024. gadā no janvāra līdz aprīļa beigām.  

Projektu sagatavotājiem ir pieejams AIF komandas atbalsts: 

  • Informatīvais seminārs par konkursu notiks 2023. gada 7. septembrī pl. 14.00 Zoom platformā. Pieteikšanās līdz 6. septembrim šeit: https://forms.gle/n394zaTWyoMC3JN97 
  • Konsultācijas sniedz AIF konsultanti: Rasa Lazdiņa (rasa.lazdina@activecitizensfund.lv, telefons: 25176456) un Oskars Zuģickis (oskars@nvoc.lv, telefons: 26565858)

Ar konkursa nolikumu var iepazīties AIF mājaslapā https://www.activecitizensfund.lv/lv/projektu-konkursi/aktualie-projektu-konkursi.html, bet pieteikums jāiesniedz AIF projektu tiešsaistes sistēmā projekti.activecitizensfund.lv. 

Fona informācijai: Aktīvo iedzīvotāju fonds ir Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas grantu programma, kuras mērķis ir pilsoniskās sabiedrības un iedzīvotāju līdzdalības stiprināšana un mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spēju vairošana. To finansē Norvēģija, Islande un Lihtenšteina. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI